Egy apa kérte a rendőrök segítségét: fia öngyilkosságra készült a tiszavasvári tónál

Forrás: Police.hu -
bejelentés öngyilkossági kísérlet rendőrség öngyilkosság megmentette apa Tiszavasvári segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2022. augusztus 7-én 18 óra 28 perckor kapták az utasítást a tiszavasvári rendőrök, hogy menjenek a tiszavasvári csónakázó tóhoz, mert egy bejelentő szerint fia öngyilkossági szándékkal tart oda.

Az öngyilkosságra készülő 22 éves férfi testvére már a tó partján várta a rendőröket, ahol elmondta, hogy fivére öngyilkossági szándékáról kiabálva szaladt a víz felé, s bár megpróbálta, nem tudta feltartóztatni őt, és azóta a nádas felől már egy csobbanást is hallott.

A tiszavasvári tó Forrás: Police.hu

Tamás István és Lakatos Gyula rendőr főtörzsőrmesterek a tavat abból az irányból közelítették meg, amerről a csobbanást vélték hallani. A náddal sűrűn benőtt tópart nehezítette a keresést, a rendőrök térdig gázoltak a vízben, botokkal és kézzel törték a nádat, hogy láthatóvá váljon a vízfelszín, így haladtak a tavon körbe. Közben segítséget kértek, és a mentőszolgálatot is értesítették.

A náddal sűrűn benőtt tópart nehezítette a keresést... Forrás: Police.hu

Óráknak tűnő percekig kutattak, amikor Tamás István főtörzsőrmester a vízben állva szétnyitotta a nádat, és megpillantotta a parttól pár méterre a vízben félig elmerülve hanyatt fekvő férfit. Azonnal közelebb ment, megragadta a karját, és a part felé húzta, miközben próbált kommunikálni vele. Társának kiáltva jelezte, hogy megtalálta a férfit, akit kerestek és végül együttes erővel a biztonságos szárazföldre segítették.

Mentése közben a 22 éves férfi magához tért, látható sérülése nem volt, a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították - írja a Police-hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.