Börtönbe is kerülhet Alec Baldwin a filmjének forgatásán történt halálos baleset miatt

Forrás: AFP/Angela Weiss -
halál Rust Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Rust című film forgatásán történt végzetes baleset: éles lőszer került egy kellékfegyverbe, ez pedig Halyna Hutchins operatőr életébe került. Alec Baldwin börtönbe kerülhet a történtekért.

2021. október 21-én az egész világot megrázta, amikor Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte az operatőrét, Halyna Hutchinst. A nő életét nem tudták már megmenteni. A kellékfegyverben vaktöltény helyett éles lőszer volt, ami eltalálta a 42 éves nőt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az azóta eltelt hónapok számos vizsgálat zajlott, valamint perek és feljelentések, de a tragédiáért felelős személyt továbbra is keresik.

Alec Baldwin börtönbe kerülhet Forrás: AFP/Angela Weiss

Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, aki továbbra is tagadja, hogy meghúzta volna a ravaszt. Az pedig máig nem világos, hogy került a fegyverbe éles lőszer. Ő és a film fegyverszakértője, Hannah Gutierrez-Reed 18 hónapos börtönbüntetést kaphatnak, ha gondatlanságból elkövetett emerölés miatt elítélik őket. Dave Halls - aki állítólag átadta a fegyvert a forgatáson Baldwinnak - beismerte bűnösségét - írja a Daily Mail.

"Ha e három ember közül bármelyik – Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed vagy David Halls – elvégezte volna a munkáját, Halyna Hutchins ma is élne. Ez ennyire egyszerű" - mondta a vádak ismertetésekor Andrea Reeb különleges ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.