Kórházba kellett szállítani Dopeman testvérét: "Imádkozzatok Fruzsiért!"

betegség Pityinger László Dopeman kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dopeman nehéz időszakon megy keresztül. Édesapja december elején hunyt el, most pedig egy orvosi műhiba miatt a születésekor súlyos agysérülést szenvedett húgát, Fruzsinát kórházba kellett szállítani.

Dopeman édesanyja január 1-jén ebédeltette Fruzsinát, amikor a torkán akadt egy falat. Mivel sem kiköpni, sem kihányni, sem lenyelni nem tudta, mentőt hívtak és kórházba szállították. Ott kimosták a gyomrát, majd hazatérve éjjel fél kettőkor epilepsziás roham tört rá, így ismét kórházba mentek.

"Amikor rendeződött a helyzet, reggel ötkor a testvérem, Peti és anyu hazahozták Fruzsit, mert abban a kórházban már nem is tudtak volna mit kezdeni vele, mivel komoly neurológiai problémákkal küzd. Kora délután azonban ismét jöttek a félrenyeléses tünetek, ekkor anyu – aki gyakorlatilag már egy orvos szintjén van – mondta, hogy szerinte a sönttel lehet a probléma. Ez egy cső, ami elvezeti a felesleges agyvizet, mert az orvosi műhiba miatt Fruzsi szervezete erre nem képes. Gyerekkorában több műtétje is volt, mert ahogy nőtt, folyamatosan cserélni kellett, aztán sokáig nem kellett hozzányúlni. Legutóbb édesapám sztrókja előtt kellett emiatt ismét műteni Fruzsit. Az idegsebészetre vitték a húgom, ahol – sajnos – már visszajáró vendégek vagyunk, de nagyon lelkiismeretes, remek orvosok látták el ismét. Készült CT, röntgen, hamarosan pedig MR-vizsgálat is lesz" - idézi a rappert a Blikk. Bár a sönténél semmilyen problémát nem találtak egyelőre az orvosok, egy másik agyi problémára fény derült, ami a nyelési problémákat is okozhatja.

Dopeman jó ideje a buddhista tanok követője, most pedig olyat tapasztalt, ami által rájött, Fruzsi a legnagyobb tanítómestere:

"Fruzsi súlyos beteg, halmozottan fogyatékos a hivatalos besorolása szerint, az igazi tudásban azonban mindannyiunkat felülszárnyalja. Ő ugyanis nem a fogalmi világ szabályai szerint érzékel, nem szavakkal kommunikál, hanem érzésekkel. Hatalmas tanító, guru, amire akkor jöttem rá igazán, amikor a kórházban két és fél órát ültem az ágya mellett, míg anyu és Peti hazamentek összeszedni a kórházi holmiját. Épp meditáltam, szerintem Fruzsi is, amikor olyasmi történt, ami eddig soha. Korábban is mosolygott már rám, és az ölelésében a színtiszta szeretetet is éreztem, de most úgy mosolygott rám, hogy a szeme szinte beszélt. Így még életében nem mosolygott. Nagyon nehéz ezt átélni a családunknak, de azt megtanultam, hogy az életünk nem áldás vagy tragédia, hanem a helyes és a helytelen döntések következménye."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.