2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Rettegnek az újbudai rendőrgyilkosság helyszínén élők: rémálmok gyötrik az idős asszonyt, akire a rendőrgyilkos rá akarta törni az ajtót

Forrás: Origo -
rendőrgyilkosság újbudai rendőrgyilkosság rendőrgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot sokkolta az eset, amikor intézkedés közben rendőrökre támadt egy férfi a XI. kerületben, Újbudán. Az egyikük belehalt a súlyos sérüléseibe: Baumann Péter februárban lett volna 30 éves. A megsérült rendőrgyilkost azóta átszállították a kórházból az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, az elmeorvosi vizsgálatok alapján döntenek majd arról, hogy büntethető-e. A környékbeliek az ámokfutás óta rettegnek. 

A Bors ellátogatott a rendőrgyilkosság helyszínére, és beszélt egy idős asszonnyal, Mária néni barátnőjével, akire a rendőrgyilkos rá akarta törni az ajtót.

"Még mindig retteg. Éjszaka felriad álmából, mert állandóan hallja a dörömbölést az ajtaján! Én szoktam neki bevásárolni, mert a rokonai vidéken élnek (...) Én is nagyon félek az utcán és az otthonomban is. A fiam szokott nyugtatni, hogy: 'Anya ne félj mert biztonsági ajtód van'. De én mégis rettegek" - nyilatkozta az idős asszony a lapnak és hozzátette, a helybeliek kétszer is meggondolják, hogy kilépjenek-e az utcára.

Forrás: Origo

Mária korábban a Borsnak elmondta, hogy hatalmas traumaként élte meg a rendőrgyilkosságba torkollott Sz. Szilárd ámokfutását.

"Soha nem bántottam senkit. Én nem tehetek róla, nagyon sajnálom. Szép fiatal férfi volt. Feküdtem az ágyban, amikor az ajtót betörte" - nyilatozta Mária, amit itt meg is nézhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.