Egy ember meghalt, kilenc pedig megsérült egy rapkoncerten - Pánikba esett a tömeg, azt hitték, valaki lövöldözik

Forrás: MTI/AP/Lauren Petracca -
New York állam rap koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember meghalt, kilenc másik megsérült a New York amerikai állambeli Rochesterben vasárnap este tartott rapkoncerten egy tülekedésben, amelyet egy állítólagos lövöldözésről szóló hír váltott ki - közölte a rendőrség.

A sérüléseket a kijárat felé menekülők a tülekedés során szenvedték el GloRilla és Finesse2Tymes rapperek koncertjén - közölte David M. Smith rendőrfőnök hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy lövések dördültek volna, vagy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen. A koncert végén a helyszínről távozó emberek az állítólagos lövések hírére pánikba estek és tülekedni kezdtek - mondta David M. Smith.

Rochester, 2023. március 6. - A helyszínt lezáró rendőrségi szalag az egykori fegyvergyárból kialakított Main Street Armory rendezvényközpont előtt a New York állambeli Rochesterben 2023. március 6-án. Az előző este fellépő GloRilla amerikai rapper koncertje után pánik tört ki a közönség tagjai között, a tumultusban egy 33 éves nőt agyontapostak, ketten súlyosan, heten könnyebben megsebesültek. MTI/AP/Lauren Petracca Forrás: MTI/AP/Lauren Petracca


A kiérkező rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak. Egyikük, egy 33 éves nő a kórházban meghalt, a másik kettőt még hétfőn is életveszélyes állapotban ápolták. Hét másik embert is kórházba szállítottak, és sérülésekkel kezeltek, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.
Bár nincs bizonyíték a lövöldözésre, a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére, amelyet egyaránt kiválthatott "a nagy tömeg, lövések, paprikaspray vagy más tényezők".
Malik Evans polgármester "epikus méretű tragédiának" nevezte a lökdösődést, és ígéretet tett a felelősök felkutatására.

A Memphisből származó GloRilla, akinek az F.N.F. (Let's Go) című, Hitkinddel közösen készített dalát 2022-ben jelölték a legjobb rapszámnak járó Grammy-díjra, azt írta a Twitteren, imádkozik, hogy mindenki rendbe jöjjön.

A végzetes kimenetelű lökdösődések visszatérő jellegűek a tömegrendezvényeken az Egyesült Államokban és világszerte, 2021-ben Travis Scott rapper koncertjén tíz ember halt meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.