Mérgező anyagokat tartalmazó füstfelhő sodródik Hamburg belvárosa felé, a helyzet szélsőségesen veszélyes

füstfelhő Hamburg mérgező anyag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly tűz ütött ki vasárnap reggel két raktárban Hamburg Rothenburgsort nevű városrészében, a füstfelhő a német nagyváros központja felé tart - jelentette be a tűzoltóság, amely szélsőségesen veszélyesnek minősítette a helyzetet.

A levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt a tűzoltók azt javasolták, hogy a város északkeleti övezetének jelentős részében mindenki tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat, senki ne használjon légkondicionáló berendezést. A szakhatóságok már 140 embert evakuáltak.


Egyelőre nem tudni a tűz keletkezésének az okát. Az NDR német regionális közszolgálati rádióállomásnak a tűzoltóság képviselői azt mondták: fennáll a veszélye annak, hogy mérgező, igen toxikus hidrogén-szulfid került a levegőbe. A tűzoltók is csak légzőkészülékben dolgozhatnak a helyszínen.

A Deutsche Bahn német vasúttársaság azt közölte, hogy felfüggesztették a forgalmat Hamburg és Büchen között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.