Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Sarkadon

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt -
halál férfi Szén-monoxid-mérgezés Sarkad
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben Sarkadon.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap az MTI-vel azt közölte: szombat este érkezett hozzájuk a jelzés arról, hogy Békés vármegyében, egy sarkadi, Vasút utcai lakóház fürdőszobájában egy ember rosszul lett.

A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt.
Az épületben egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő és egy fatüzelésű kályha is üzemelt.

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Sarkadon Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

A baleset idején az épületben többen is tartózkodtak, közülük egy ember életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni.

"Nem kizárt, hogy a tragédiát egy szabálytalan kialakítású kémény okozta, de a baleset körülményeit további vizsgálatok fogják tisztázni" - írta a tűzoltó őrnagy.

Felhívta a figyelmet arra: ha a lakásban nyílt lánggal működő eszköz van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról. A tragédiák elkerülése érdekében ajánlott továbbá szén-monoxid-érzékelőt használni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.