Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos

Forrás: Origo -
Széll Kálmán tér pályakarbantartási munkák 4-es 6-os villamos Nyugati pályaudvar villamospótló busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pályakarbantartás miatt a hétvégén, szombaton és vasárnap a 4-es, a 6-os és 17-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Közleményük szerint a nagykörúti villamosok csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér, a 17-es villamosok a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között járnak majd.

A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet majd utazni - írták. A hétvégén a Széll Kálmán téren és a Margit hídon is dolgoznak a villamosvágányokon.
Szombat reggel 6 órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok csak Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Jászai Mari tér között közlekednek.

Forrás: Origo

Ezen időben a 4-6-os villamospótló busz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között. A buszokra a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- és leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél - írta a BKK.

Szombaton és vasárnap a 91-es, a 191-es, a 291-es és 931-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a közúton, a villamospótló autóbuszok megállóját használják.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 0 és 4 óra között a 6-os villamos helyett villamospótló buszokkal lehet majd utazni, valamint a Pest felé közlekedő éjszakai járatok a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak majd meg.

A BKK felhívta a figyelmet: a Széll Kálmán tér környékéről indulók és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost a 2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és 41-es villamos a 2-es metróra átszállással.

Az utazások megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást használatát javasolja a társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.