Szörnyű rendellenességgel küzd a lány: naponta tizenkétezerszer tüsszent

Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou -
rendellenesség állapot tüsszögés Katelyn Thornley
Ritka rendellenesség miatt naponta tizenkétezerszer tüsszent a fiatal lány, még álmában sem marad abba a roham. 

A tizenéves Katelyn Thornley pihenni sem tud rendesen állapota miatt és folyamatosan zsebkendőért nyúl, mert nem tudja visszatartani a tüsszentést. A legnagyobb baj azonban az, hogy naponta tizenkétezerszer tüsszög és még akkor sincs nyugta, amikor megpróbálna elaludni.

Naponta tizenkétezerszer tüsszent a fiatal lány - Képünk illusztráció Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou

Katelyn 12 éves koráig éppen ugyanúgy élt, mint báki más, aztán elkezdődtek a kisebb rohamok. Azt hitte, csupán allergia és majd hamarosan abbamarad, de nem így történt. A tüsszögés nem szűnt meg, hanem egyre rosszabb lett. A következő hetekben a tüsszentési rohamok akár 15 percig is eltartottak, ami azt jelentette, hogy Katelyn alig tudott befejezni egy mondatot.

Végül abba kellett hagynia az iskolába járást, és a bizarr állapot miatt felhagyott a klarinétozással is

- írja a Ladbible.

A texasi lány orvosai megpróbáltak a rejtélyes tüsszögés végére járni, de eléggé tanácstalanok, mivel az allergiát és a fertőzéseket kizárták. „Néhányszor felsikoltott a fájdalomtól, és csak annyit tudtam tenni, hogy szorosan öleltem és vártam, hogy elaludjon" - mondta a lány apja, Travis.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.