mézeskalács karácsony recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bejgli, töltött káposzta és mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony. A Mindmegette.hu összegyűjtötte nekünk azokat a recepteket, amelyeket a legtöbben keresnek a karácsonyi időszakban.

Rögtön puha mézeskalács

A gyömbéres, fahéjas, szegfűszeges illatú mézeskalács nem csak a karácsonyfán mutat jól. Feldíszíthetjük vele az adventi koszorúnkat, ajándékcsomagokra kötözhetjük, vagy önállóan, tálra rendezve kínálhatjuk vendégeinknek. A receptért kattints ide!

Rögtön puha mézeskalács Forrás: mindmegette.hu

Klasszikus töltött káposzta

A töltött káposztának leginkább télen van szezonja, így nem csoda, hogy karácsonykor is az ünnepi menü része. Erre az ételre nagyon igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Ezúttal egy klasszikus receptet mutatunk. A receptért kattints ide!

Klasszikus töltött káposzta Forrás: mindmegette.hu

Mákos bejgli

A karácsonyi süteménykínálat megkerülhetetlen eleme a bejgli. A tölteléke lehet mák, gesztenye, vagy dió, a lényeg, hogy töltelékben gazdag legyen és jó sokat süssünk belőle. A receptért kattints ide!

Mákos bejgli Forrás: Shutterstock

Diós zserbó

Sok dió, házi baracklekvár, extra puha tészta és lágy csokimáz. Zserbót nem egyszerű elsőre tökéletesen elkészíteni, de egy jó recept, minőségi alapanyagok, kellő türelem és ráfordított idő meghozza a gyümölcsét.A receptért kattints ide!

Diós zserbó Forrás: mindmegette.hu

Elronthatatlan sajtos pogácsa

A sok desszert mellett a sós vendégvárók is nagyon kedveltek az ünnepek alatt. A legnagyobb kedvenc a sajtos pogácsa, aminek pihe-puha a tésztája, és extra mennyiségű sajtot tartalmaz.A receptért kattints ide!

Elronthatatlan sajtos pogácsa Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.