Nő a Pannónia-ringen! - Kovács Niki hihetetlen győzelmet aratott!

Kovács Niki Alpok-Adria Bajnokság verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilenc ország 29 férfi versenyzője között, Kovács Niki egyedüli nőként a 10. helyen végzett múlt vasárnap az Alpok-Adria Bajnokság Pannónia-ringen megrendezett futamán a Superstock600-as kategóriában.

A magyar lány teljesítményéről az ellenfelek és az egész depó elismerően nyilatkozott pedig két nappal a versenyhétvége kezdete előtt még félő volt, hogy Niki szponzor hiányában nem tud majd rajthoz állni.



Végül azonban egy baráti kölcsön tette lehetővé a részvételt, amit tovább nehezített, hogy Niki sem sokkal korábban hagyott abba egy antibiotikum-kúrát. Hiába volt messze fizikai topformájától, már a pénteki edzéseken remekül teljesített, és megfutotta tavalyi legjobb idejét, mely egyben a női csúcsot is jelentette az ostffyasszonyfai pályán.



Ezután pedig a férfiakat is megszégyenítő menetelésbe kezdett, és körről-körre utasította maga mögé versenytársait, miközben fantasztikus köridőket futott, egyre megjavítva korábbi rekordját.

A 12 körös verseny alatt nyolc helyet jött előre, így tízedikként intette le a kockás zászló a mindösszesen egy kiesőt hozó versenyen. "Nagyon boldog vagyok! Főként a betegségem után nem számítottam ennyire jó eredményre.



Amikor a verseny felénél láttam, hogy 13. vagyok, és az előttem lévő három versenyző egyáltalán nincs behozhatatlan távolságra, még eggyel magasabb fokozatba kapcsoltam. Úgy éreztem, egy ilyen esélyt nem szalaszthatok el, akkor sem, ha már néhány kör után kezdtem kifogyni az erőmből. Összeszorítottam a fogam és csak mentem. És sikerült! Még most sem hiszem el, hogy 2:00.416-os időt sikerült futnom a versenyen, és a körök felében szintén nullás időket motoroztam. Az előzések pedig néha még engem is megleptek. Június 19-én itt, a Pannónia-ringen folytatódik a Magyar Bajnokság. Remélem, sikerül hasonló időket futnom, és akkor nem esélytelen egy jó eredmény a fiúk között sem" - mondta Niki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.