Van élet a fesztiválokon túl is - Júliusi programkörkép

Shakespeare Quimby fesztivál koncert Millenáris Park Lovasi András gasztronómia Tankcsapda Janicsák Veca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július vitathatatlanul a legnépszerűbb hazai fesztiválok hónapja - de van élet a bulizáson, a koncerteken és a sátorozáson túl is. Remek fővárosi koncertek, balatoni bortúrák és nagyszerű színházi előadások várják azokat, akik idén kihagyják a VOLT fesztivált és a Balaton Soundot. Íme, a Life.hu kedvencei!  

1. Szuperkoncertek az Arénában

Júliusban sem lesz hiány világhíres zenészekből - július 3-án a háromszoros Grammy-díjas soul és r&b-előadó, Seal koncertezik Budapesten. Szédült ritmusok és andalító dallamok fémjelzik a bársonyos hangú zenész stílusát, aki már közel húsz éve színesíti a nemzetközi zenei palettát. Két nappal később, július 5-én Santana feledhetetlen dallamai csendülnek fel a Papp László Budapest Sportarénában. A világ egyik legnagyobb gitárvirtuóza nem először jár Budapesten - koncertjei mégis mindig telt házasok.
Időpont: Seal - július 3., Santana - július 5.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/santana-273-kovetkezo_esemenyek.html


2. USA-nap a Gouba vásáron

A Gouba Nemzetközi Napok programsorozat keretében az amerikai Függetlenségi Nap tiszteletére USA-napot tartanak a Gouba vásáron a Gozsdu udvarban. A megszokott kiállítók mellett az amerikai zene, gasztronómia és az amerikai kultúrát bemutató fellépők, performanszok is bemutatkoznak. Lesz hot-dog, színes nyalókák, amerikai borok kóstolása és élő koncert Broadway-slágerekkel.
Időpont: július 3.
Helyszín: Gozsdu udvar
Bővebb infó: http://www.gouba.hu/

3. Kesh koncert a Zöld Pardonban

A 2009-ben alakult Kesh zenekar csillaga szépen ível felfelé - énekesnőjük Herrer Sára, aki a népszerű Csalfa Karma című websorozat főszereplője is. A banda nemrég feldolgozta Fluor Tomi Mizu című slágerét - ez a változat még azoknak is elnyerte a tetszését, akik nem kedvelik a népszerű tinielőadót. Herrer Sára és csapata júliusban, Nemjuci vendégzenekaraként egész biztosan hatalmas bulit csap majd a Zöld Pardonban.
Időpont: július 22.
Helyszín: Zöld Pardon
Bővebb infó: http://ns10.cpanel.hu/~zalant12/zp/program/?program=698&aktiv=1


4. Kiállítás és koncertek a Gödörben

Legyen hétvége vagy hétköznap, a Gödör Klub mindig hemzseg a fröccsözni vágyó fiataloktól. Júliusban is jobbnál jobb koncertekkel vár mindenkit a Budapest szívében lévő szórakozóhely - fellép a Supernem, a The Carbonfools és Jamie Winchester is. Július 18-ig pedig az Állatvilág fotókiállítás is megtekinthető a Természetvédelmi Világalap támogatásával. Megéri lenézi az Erzsébet térre!
Helyszín: Gödör Klub
Bővebb infó: http://www.godorklub.hu/program/2011/7


5. Millenáris Piknik

Július közepén kezdődik a Millenáris Piknik rendezvénysorozat. Keddtől szombatig kézműves és drámafoglalkozások, irodalmi beszélgetések lesznek - többek között Karafiáth Orsolyával és Rácz Zsuzsával. A programot táncbemutatók színesítik. A koncertek sem maradhatnak el: hallgathatsz jazzt, népzenét és elektronikus előadást is.
Időpont: július 15.-augusztus 27.
Helyszín: Millenáris Park, Szabadtéri Színpad
Bővebb infó: http://millenaris.hu/szinhaz-tanc/millenaris-piknik/


Vidék

1. Koncertek az Agárdi popstrandon

Agárdra nem csak a Velencei-tó hűs vize miatt érdemes kiruccanni: júliustól fergeteges koncertek várják a strandolásra és a jó popzenére vágyókat, a remek hangulat természetesen garantált. Július 2-tól nyolc héten keresztül eltérő stílusú, de kizárólag magyar előadók és zenekarok koncerteznek: ebben a hónapban fellép az Edda Művek, Janicsák Veca, a Neoton Família és az Ismerős Arcok is.
Helyszín: Agárdi Pop Strand
Bővebb infó: http://www.agardipopstrand.hu/news.php


2. Bivalyfesztivál Kápolnapusztán

Kóstoltál már bivalyhúst? Ha nem, épp az ideje, hogy bepótold az elmaradásodat: a fesztiválon lesz bivalysimogató, kézműves vásár, játszóház, bemutatkoznak a civil szervezetek, és finomabbnál finomabb bivalyételeket is megkóstolhatsz. A gyerkőcök is élvezni fogják a Balaton közelében lévő kápolnapusztai fesztivált, a felnőttek pedig ezen a napon kedvezménnyel látogathatják a Bivalyrezervátumot.
Időpont: július 2.
Helyszín: Kápolnapuszta
Bővebb infó: http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/bivalyfesztival/

3. Shakespeare Fesztivál

Ha te is igazi Shakespeare-rajongó vagy, utazz el Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavárához: 1964 óta nyaranként "megnyitja kapuit" a Gyulai Várszínház. Az Összművészeti Fesztivál keretein belül 2005 óta rendezik meg a kéthetes Shakespeare Fesztivált július elején, a híres angol drámaíró legismertebb műveinek bemutatásával. A legnépszerűbb darabok - Rómeó és Júlia, A velencei kalmár, Szentivánéji álom, Vízkereszt, vagy amit akartok - mellett a programban helyet kaptak reneszánsz zenei koncertek, alternatív színházi előadások, filmvetítések és persze egy kis gasztronómia is.
Időpont: július 7-17.
Helyszín: Gyula, Várszínház
Bővebb infó: http://www.shakespearefesztival.hu/

AFP
AFP

A fesztivál egyik résztvevője a dél-koreai Yohangza Theatre Company lesz

4. Badacsonyi Borhetek

Nem múlhat el a nyár néhány, a Balatonnál eltöltött nap nélkül. Az idei szeszélyes időjárás nem sok jót ígér, egy badacsonyi bortúrához azonban még napsütés sem feltétlenül kell. A badacsonyi borokat az istenek nektárjának is nevezik - ha szívesen megízlelnéd a gyöngyöző nedűt, látogass el a hónap második felében hazánk egyik legszebb vidékére, Badacsonyba! A mólónál két hétig a borvidék legnevesebb borászatai gondoskodnak a legfinomabb borokról, de a finomságok mellett koncertek, kézműves kiállítás és vásár várja az igazi borkalandra vágyókat.
Időpont: július 16-31.
Helyszín: Badacsony
Bővebb infó: http://www.badacsony.com/

5. Campus Fesztivál

Fesztiválozni jó, pláne, ha nem megy rá a félhavi fizetésünk. A debreceni Campus Fesztiválon mindezt könnyű megvalósítani, itt ugyanis az árak még barátiak - egy napijegy kb. 4.500 forintba kerül. Fellép többek között a Csík zenekar, Presser Gábor és Lovasi András, a Quimby, a Tankcsapda, az Anima Sound System és a Zanzibar együttes is. A remek koncertek mellett számtalan érdekesebbnél érdekesebb programot kínálnak a szervezők: lesz élő társasjáték napjaink legizgalmasabb témáival, Érzék színház és terápiás kutyabemutató is.
Időpont: július 20-24.
Helyszín: Debreceni Nagyerdő
Bővebb infó: http://www.campusfesztival.hu/

6. Szegedi Szabadtéri Játékok

Idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját a Szegedi Szabadtéri Játékok. Ez alkalomból ünnepi előadásként színre viszik Madách Imre: Az ember tragédiája című művét Vidnyánszky Attila rendezésében. A hazai színházi élet egyik legjelentősebb eseménye nagyon izgalmas lesz, a repertoár pedig meghozza a kedvet egy szegedi utazáshoz. Válts jegyet a Carmen, A víg özvegy, a Popeye vagy a Valahol Európában című előadásokra - nem fogod megbánni!
Időpont: július 1.-augusztus 21.
Helyszín: Szeged - Dóm tér, Újszegedi Szabadtéri Színpad, Kecskeméti Katona József Színház
Bővebb infó: http://www.szegediszabadteri.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.