színésznő szülő színész Ozzy Osbourne Britney Spears Alec Baldwin Kim Basinger sztár gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Féktelen száguldozás csecsemővel az ölben, döbbenetes hangpostaüzenetek, erkélyről kilógatott bébik és zsarnok szülők, akik pénzgyárnak használják saját gyerekeiket. Ezek a híres anyák és apák saját és önző érdekeik miatt kockáztatták csemetéjük testi-lelki jólétét, és aligha megbocsátható, amit tettek ellenük.

1. Alec Baldwin és Kim Basinger

A 60 éves amerikai színésznő annyira visszahúzódó gyermek volt, hogy szülei azt hitték, autista, majd később Basinger nyilvánosan is bevallotta, hogy pánikbetegséggel és szorongással küzd, ami magyarázatot adhat hisztérikus viselkedésére. Válásukat követően a színészpár ádáz küzdelmet folytatott lányuk felügyeleti jogáért, és viharos kapcsolatuk csúcspontja az volt, amikor a szőke sztár úgy akart revansot venni exférjén, hogy kiszivárogtatott egy hangüzenetet, mit sem törődve kislánya érzelmeivel. Az agresszív természetéről hírhedt Baldwin dührohamot kapott, miután nem tudta a 11 éves Irelandot elérni a megbeszélt időpontban, akit "goromba, agyatlan kis disznónak", volt feleségét pedig "bunkó, elviselhetetlen nőnek" hívta, és azzal fenyegetőzött, hogy szétrúgja a valagát. Az amerikai színész utólag azzal érvelt, hogy nagyon el volt keseredve a válása miatt, és még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Ozzy Osbourne

A nagyszájú és különc Osbourne família cseppet sem idillikus életét 2002-ben ismerhettük meg a nevükkel fémjelzett valóságshow-ban, s bár egyesek szerint Ozzy a világ legmenőbb papája, mi úgy gondoljuk, ennek épp az ellenkezője igaz. Mi mással lehetne magyarázni azt a tényt, hogy lánya, Kelly már 13 éves korában drogfüggő volt (aki szerint a családban ez genetikai dolog), és Jack nevű fia kamaszkorában több hónapot töltött egy gyermekpszichiátriai osztályon. A 65 éves legendás rockikon, akinek két házasságából öt gyermeke született, egy interjúban elismerte, hogy fiatalabb éveiben nagyon rossz apa volt, és képtelen volt ellátni szülői feladatait. Jack Osbourne 2 évvel ezelőtt egy exkluzív dokumentumfilmet készített édesapjáról, és megmutatta a világnak az igazi Ozzyt, akit mindenki egy szórakoztató egyéniségnek ismert, és aki egész életében önpusztító életet élt, hogy leplezze önértékelési zavarait.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Britney Spears

A szexi pophercegnő valószínűleg mindent elkövetett, amit egy szülőnek soha nem lenne szabad. Anyasága bővelkedik rossz pillanatokban: egyszer a bébiszitter kiejtette a kezéből a hathónapos Sean Prestont, akinek betört a koponyája, és a legijesztőbb, hogy Britney csak napok múlva vette észre, hogy valami nem stimmel a kisfiúval, de történt olyan eset is, hogy a kisfiú leesett az ágyról, miközben az énekesnő e-maileket olvasgatott. Ezekben az időkben a popdíva keményen bulizott, és egyáltalán nem törődött a gyermekeivel, vagy azzal, hogy szoknyája alá bugyit húzzon. Az énekesnőt drog- és alkoholfüggősége miatt többször beutalták a pszichiátriára, ráadásul botrányos életvitele miatt 2007-ben elveszítette gyermekei felügyeleti jogát, akik az apaszerepre látszólag teljesen alkalmatlan Kevin Federline-hoz kerültek. Úgy tűnik, a 32 éves előadóművész végleg legyőzte démonjait, s bár a legújabb pletykák szerint távozik az X-Factorból, lehetséges kilépéséről eddig nem nyilatkozott, ehelyett gőzerővel dolgozik nyolcadik stúdióalbumán.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. Kit Culkin

Az egykor színész, Kit Culkin felelős mindazért, ami a Reszkessetek, betörők! rosszcsont Kevinjével az elmúlt években történt. Miután a kis Culkin a filmipar legkeresettebb fiatal csillagává avanzsált, apja teljesen megrészegült a hatalomtól és a hírnévtől. Fiát megállás nélkül számtalan filmszerepbe kényszerítette anélkül, hogy érdekelte volna a véleménye, ezért Macknek nem lehetett normális gyermekkora, és csak Michael Jackson neverlandi csodafarmján talált vigaszt. A Culkin szülők elszánt csatát vívtak 14 éves gyermekük (és a busás vagyon) felügyeleti jogáért, melynek során 50 millió dollárt költöttek ügyvédekre - mindezt Macaulay filmbevételeiből. Az egykori gyereksztár később bevallotta, hogy apja sokszor bántalmazta mentálisan, és többször kényszerítette arra, hogy a kanapén aludjon, bár a sztár abban az időben rengeteg pénzt keresett. A 32 éves színész karrierje a mélypontján van, és azt suttogják, csak hónapjai vannak hátra.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Jaid Barrymore

Sok kislány szeretne dögös és belevaló mamát, ám az erkölcstelen szülői felfogás életre szóló nyomokat hagyhat a csemetében, amivel nagyon nehéz megbirkózni. Drew Barrymore szintén színésznő édesanyja, a magyar származású Ildikó Jaid Makó a hiányzó anyai képességek illusztris képviselője: nyolc hónappal azt követően, hogy lánya feltűnt a nyuszis magazin címlapján, Jaid pucéran pózolt a Playboyban, amit mindenki hátborzongató és érthetetlen húzásnak tartott. A morálisan feddhető életű Jaid akkor vezette be lányát a csillogó éjszakai világba, amikor az még járni sem tudott, így nem csoda, hogy az E.T. bájos kislánya már 9 évesen alkoholt ivott, 13 évesen kokainnal bódította magát, egy év múlva megjárta az elvonókúrát, és öngyilkossági kísérletei voltak. Néhány év elteltével az amerikai színésznő végleg függetlenítette magát drogos anyjától, és számos szívmelengető filmben bizonyította, hogy jó útra tért.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. Joe Jackson

A "Hollywood legrosszabb szülője" képzeletbeli dobogójának legfelső fokára állhatna Michael Jackson édesapja, és felsorolni is nehéz lenne, mi minden szárad a lelkén. Joe Jackson egész életében egy törtető zsarnok volt, aki megtiltotta a gyermekeinek, hogy apának nevezzék, és a fizikai erőszaktól sem riadt vissza, amikor a srácok nem énekeltek kifogástalanul. Michael Jackson egész életében rémálmoktól szenvedett, és bár elismerte, hogy sikereiben nagy szerepet játszott a durva szülői magatartás, azt nyilatkozta egyszer az Oprah Winfrey Show-ban, hogy rengeteget sírt a magány miatt, és annyira félt az apjától, hogy sokszor hányt, amikor meglátta. Hogy mennyire rossz édesapa volt Joe Jackson, mi sem bizonyítja jobban, hogy alig 3 nappal a néhai popkirály halála után az őt faggató riportereknek lelkesen beszélt új zenei projektjéről. Ezek után nem meglepő, hogy az amúgy is különcnek tartott énekes teljesen őrült szellemben nevelte három gyermekét, és talán a mesés örökség az egyetlen jó dolog, amit rájuk hagyhatott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.