Már délelőtt lehet új pápa

füst pápaválasztás Sixtus-kápolna konklávé bíboros Vatikán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indul az újabb kör: délelőtt ismét szavaznak a pápaválasztó bíborosok a Vatikánban. Az első szavazás ugyanis eredménytelen volt tegnap, így fekete füst szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből.

Ismét szorgoskodnak a bíborosok a Vatikánban. A konklávé első napján ugyanis nem sikerült pápát választani, vagyis fekete füst szállt fel tegnap a Sixtus-kápolna kéményéből. A 115 bíboros kora reggel elhagyta szálláshelyét, és átment az apostoli palotába, ahol misét tartanak. A mai első voksolás ezután lesz. Mindenkinek egy szavazata van, az új pápa megválasztásához kétharmados többség kell.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ma és - ha ezen a napon sem tudnak választani - a következő két napon is négyszer-négyszer szavaznak a bíborosok, kétszer délelőtt és kétszer délután. Ha péntekre sem lesz meg az új egyházfő, akkor szombaton imanapot tartanak, majd vasárnap folytatják a voksolást.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.