Parfümös e-mail, kakiszagú SMS - itt a szagos mobil

küldés szag iPhone 5 iPhone 4S okostelefon android
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Micsoda technika - már szagot is küldhetsz okostelefonnal. Ehhez csak egy fura készüléket kell beszerezni kiegészítésképp.

Képek, üzenetek és videók mellett már szagokat is lehet küldeni iPhone-ra. Így írhatsz például parfümillatú e-mailt is. Ehhez egy kissé ormótlan, japán fejlesztésű kiegészítőre van szükség - számol be az origo.

Forrás: Youtube
Forrás: Youtube

Íme a szuper szagos mobil

A modern fejlesztés egyelőre iPhone 4S készülékekkel használható, de hamarosan iPhone 5-tel, illetve az androidos mobilokkal kompatibilis változat is elérhető lesz. Lényege, hogy egy kiegészítőt kell felcsatolni az okostelefonra, amelyre a japán cég applikációja is fel van telepítve. Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy játékok vagy egyéb alkalmazások vezérelni tudják a készülékhez kapcsolt, cserélhető szagpatront tartalmazó egységet. Így nemcsak szagos üzeneteket lehet fogadni, hanem játékokat is lehet illateffektusokkal bővíteni.
A szagos telefon rejtelmeibe ez a videó is beavat benneteket:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.