a nap cikke Pünkösd utazás szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakunkon a hosszú hétvége, hétágra süt a nap, reméljük, így is marad, de ha kifogna rajtunk a májusi  időjárás, akkor se kell a négy fal között ülnöd. A Life.hu most elárulja neked, hová érdemes kiruccannod a pünkösdi hétvégén.  
Péntek - május 17.

Budapest:

Hay Fesztivál - Képzeld el a világot!

A 25 éve alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális eseménysorozatává nőtte ki magát, melyet öt kontinens tizenegy városában rendeznek meg. Május 17-21. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közép-Európai Egyetemen és az Akvárium Klubban nemzetközi hírű írókkal, gondolkodókkal, muzsikusokkal és ismert magyar szerzőkkel találkozhatsz. A magyar fővárosba látogat többek között az egyik legjelentősebb amerikai regényíró, Nicole Krauss, Odile Decq építész, Carl Bernstein amerikai oknyomozó újságíró, a fesztivál alapító igazgatója, Peter Florence pedig Esterházy Péterrel beszélget majd.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mikor?
2013. május 17-21.
Hol?
Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, Közép-Európai Egyetem, Akvárium Klubb
Bővebb infó: http://www.hayfestival.com/portal/budapest.aspx?skinid=1&localesetting=en-GB

Pécs:

Nouvelle Vague koncert - Varázslatos nosztalgia délen

Ha szereted az igényes, fülbemászó muzsikát, akkor pénteken irány Pécs, ott is a Zsolnay Fesztivál, amelynek keretében te is részt vehetsz a francia Nouvelle Vague együttes koncertjén. Elegáns akusztikus hangszerelés, hűvös elegancia, ragyogó énekesnők - ennek mind tanúja lehetsz, ha kedveled az angolszász punk és new wave slágereket finom bossa novákba oltva.

Mikor?
2013. május 17. 20.00
Hol?
Pécs, Zsolnay Fesztivál
Bővebb infó: http://www.zsolnayfesztival.hu/fesztival_program/Nouvelle_Vague_F/2013-05-17/20:00

Szombat - május 18.

Budapest:

A Nagy Gatsby - Időutazás a '20-as évek Amerikájába

Fújhat a szél, eshet az eső, szombaton se maradj otthon. Szemelj ki egy jó mozit, és a pasiddal vagy barátnőiddel üljetek be a Nagy Gatsby c. filmre, amelyet F. Scott Fitzgerald legendás regényéből forgatott Baz Luhrmann. Ha az író és rendező személye még nem győzött volna meg, eláruljuk, hogy a főszerepet Leonardo diCaprio alakítja. A film a húszas évek Amerikájába röpíti a nézőt. A szegény sorból származó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe, majd a háború elsodorja őket egymástól. Amíg a férfi a fronton próbál helytállni, addig a lány férjhez megy egy dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Amikor Gatsby hazatér, elhatározza, hogy vagyont szerez, hogy méltó legyen egykori szerelméhez, és újra meghódíthassa az asszonyt.

Mikor?
2013. május 16-tól a mozikban

Forrás: Gerhes Gábor
Forrás: Gerhes Gábor

Tihany:

Tihanyi Pünkösdi Pálinka Fesztivál - Kortyok a Balaton-parton

A Balaton bármely települése tökéletes feltöltődést kínál számodra a nyáron, de ezen a hétvégén Tihanyt ajánljuk a figyelmedbe. A Tihanyi-apátság temploma és altemploma persze kötelező program, de idén ne hagyd ki a Visszhang-dombon a Pálinka Fesztivált se. Lesz gulyásfőző verseny, retró diszkó, ír táncház és Balkán Fanatik koncert is.

Mikor?
2013. május 18-19.
Hol?
Tihany

Vasárnap - május 19.

Budapest:

Tükörben, tisztábban c. kiállítás - Múltidézés feketén-fehéren

Még az utolsó nyitvatartási napon megtekintheted Jindoich Štreit és Benkő Imre: Tükörben, tisztábban c. kiállítását a Budapest Galériában. A két fotográfus utolsó 30 évnyi munkáiból rendezett tárlaton egy olyan különleges világba pillanthatsz be a művészek fotóin keresztül, amelyben a groteszk és az abszurd teljesen elfogadott, de a derű is fontos tapasztalat a szocializmus éveit megélő kelet-európai ember számára.

Mikor?
2013. április 18.-május 19.
Hol?
Budapest Galéria
Bővebb infó: http://www.budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=92

Forrás: Facebook/Cseh Centrum
Forrás: Facebook/Cseh Centrum

Hollókő:

Pünkösdölés Palócföldön - Móka a gyerekekkel

Ódon falak, vendégszerető emberek és remek programok - ez vár rád és a csemetédre, ha úgy döntesz, hogy az UNESCO által világörökségi címet kapott település várában töltitek az ünnepet. A programot jelmezes bemutatók, májusfaállítás, koncertek, vásári zenészek, kirakodóvásár színesíti. A megválasztott pünkösdi király pedig egy évig birtokolhatja Hollókő várának Pünkösdi Királya címét és az értékes ajándékokat is!

Mikor?
2013. május 19-20.
Hol?
Hollókő
Bővebb infó:http://www.holloko.hu/hu/hollokoi-punkosdi-fesztival-2013-majus-19-20.html

Hétfő - május 20.

Budapest:

Pünkösdi piknik a Dürerben - Muzsika a belvárosban

Ha Budapesten maradtál, akkor hétfőn irány a Dürer kert, ahol a Pünkösdi Piknik Adománygyűjtő Fesztiválon gasztro-, sport-, kulturális és gyerekprogramokkal várják az érdeklődő vendégeket. Lesz közösségi pörköltfőzés mintegy 30 csapat részvételével, Pünkösd Piknik Focikupa, zenei és gyermekprogramok kézműves játszóházzal, vízi- és légiparádéval, mesemondással, bábelőadással.

Mikor?
2013. május 20. 09.00-22.00
Hol?
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Forrás: Facebook/Dürer Kert
Forrás: Facebook/Dürer Kert

Szigliget:

Várfesztivál - Apródavatás a falak között

Ha hétfőn korán reggel elindulsz, akkor még idejében odaérhetsz Szigligetre, ahol ötödik alkalommal rendezik meg a hosszú hétvégén a háromnapos programot. Az alsó várban kialakított színpadon lesz fegyver és harcászati bemutató, korhű zenéket és táncokat felelevenítő művészek, táncos műsorok. A kicsiket bábszínházi előadásokkal és solymászbemutatóval várják.

Mikor?
2013. május 18-20.
Hol?
Szigliget
Bővebb infó: http://www.szigliget.hu/main/

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és Most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és Most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.