Adrenalinfröccs és igazi mai hősök – ez vár rád a héten!

Alex Hunnold Hősök adrenalin sziklamászás Banff Mountain Film and Book Festival hegymászás extrém sportok mozi bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Acélos izmok, lélegzetelállító tájak, extrém teljesítmények és mindezt te is átélheted az év legkülönlegesebb filmjeit nézve, úgyhogy adrenalinra fel!

Adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek. Ez vár rád a Banff Mountain Film and Book Festivalon. Íme, a három legjobb választás, ha vonzanak az extrém sportok, vagy csak igaz hősöket szeretnél látni, akik semmitől sem riadnak vissza.

Cerro Torre – Egy hógolyó esélye a pokolban 2014 legjobb filmje, hegymászás kategóriában, melyben a mászó csodagyerek, David Lama nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt délkeleti oldalát. A hegyre, amiről azt állítják, hogy a világ legkeményebb mászóterepe, és soha senki nem mászta még meg szabadon (biztosítás és biztosítókötél nélküli mászás) ezt a gránitcsúcsot, de David Lama és társa, Peter Ortner, pont erre készülnek. A természet és a logisztika számos kihívásával szembesülve David rájön, hogy valójában mire is vállalkoztak és milyen kemény munka vár rájuk, amíg a csúcsra érnek.

A Sufferfest 2: Desert Alpine című film Alex Honnold és Cedar Wright csúcsmászós-biciklis vakációjáról szól, melyben a free szólójairól híres fenegyerek és az Egyesült Államok egyik legelismertebb profi sziklamászója az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornyának megmászását tűzi ki célul, ráadásul mindegyiken a legnehezebb utat. A mászóhelyek közötti távolságokat pedig kerékpárral teszik meg, át Colorado, Utah, Új-Mexikó és Arizona sivatagjain.

Wild Women. Faith Dickey, a női highline távolsági világrekordját 105 méterrel tartó texasi hölgy egy lélegzetelállító filmben megmutatja nekünk, hogy milyen vidám az élet a sziklatornyok csúcsai közé kifeszített kötélen egyensúlyozva. Saját magassági rekordját a svájci Alpokban állította fel, a völgytől számítva 1200 méteres magasságban.

A lenyűgöző alkotásokat 2015. március 26-28. között nézheted meg a Corvin moziban, ahol 90 perces programok szerepelnek műsoron.

Remekelt az Operettszínházba visszatérő Szinetár Dórahttp://www.life.hu/kult/20150316-szinetar-dora-visszatert-az-operettszinhazba-es-a-kozonseg-imadta-az-en-es-a-kisocsem-cimu-darabban.htmlImádta a közönség a színésznőt, aki az Én és a kisöcsém című darabban tért vissza az Operettszínház színpadára. Dórát családja is elkísérte a premierre.Kult--Vitray Tamás: "Olyan mértékben irtóznak tőlem a köztévénél, hogy arra ma már büszke vagyok" http://www.life.hu/kult/20150312-vitray-tamas-riportertol-irtoznak-a-koztevenel-errol-o-maga-vallott-egy-interjuban.htmlA legendás riporter arról beszélt, mi a véleménye a most futó műsorokról és milyen a viszonya a köztévével.Kult--Gyöngytyúk, bilincs és Rolls-Royce – íme, a legextrémebb szállodai kérésekhttp://www.life.hu/kult/20150311-egy-felmeresnek-koszonhetoen-megtudtuk-mik-a-legextremebb-szallodai-keresek-gyongytyuk-bilincs-es.htmlVirág és pezsgő bekészítése a szobába, késő esti fuvar egy buliba, szexpartner keresése, tyúk és milliós autó – mi számít extrém kérésnek a szálláshelyeken? Most erre is megkaptuk a választ.KultThinkstockMár most feszültséget generál Boggie eurovíziós dala - Izrael budapesti nagykövete nehezményezi a háttérvetítés egyik soráthttp://www.life.hu/kult/20150320-csemer-boglarka-boggie-enekesno-dalanak-hattervetitese-izrael-nagykovete-szerint-nem-megfelelo.htmlBoggie képviseli Bécsben Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Wars for Nothing, azaz Háborúk a semmiért című dalával. Izrael budapesti nagykövete szerint sértő a szám alatt játszódó háttérvetítés egyik felirata.Kult--Elkészült Drakula vára mini kiadásbanhttp://www.life.hu/kult/20150318-szarvason-talalhato-a-mini-magyarorszag-mini-epuletekkel-folyokkal-tavakkal.htmlErdélyi épületekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Kult--Öreg férfi nem vén férfi: itt az új hollywoodi trendhttp://www.life.hu/kult/20150315-idos-ferfiak-az-uj-akciohosok-hollywoodban.htmlNyugdíjkorhatár és akciófilm: ez a két szó együtt korábban maximum viccekben fordult elő, de egy új hollywoodi divathullám révén mostanában mégis egymásra találtak a filmvásznon. Márciusban pedig ennek Liam Neeson és Sean Penn példája révén is tanúi lehetünk a hazai mozikban.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.