Interview interjú Mundruczó Kornél Fehér isten filmrendező Andy Warhol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mundruczó Kornélra méltán lehetünk büszkék, hiszen egyre több nemzetközi sikert ér el. Ezúttal az amerikai Interview magazin méltatta a művészt, és interjút is készítettek vele.

A Fehér Isten nemzetközi sikere tovább folytatódik: az Andy Warhol alapította Interview magazin készített interjút Mundruczó Kornéllal a filmről. A beszélgetésben kitértek a mozi több dimenziójára is: a film inspirációjára, arra hogy milyen morális kérdéseket vet fel, illetve az a kérdés sem maradhatott ki, hogy milyen volt együtt dolgozni több száz kutyával.

A filmrendező azt is megosztotta a magazinnal, milyen komoly tapasztalatokat szerzett filmrendezőként, és hogyan változtatta meg a film. „Olyan volt számomra, mint egy terápia. Nem mondom, hogy jobb ember lettem, de más ember lettem azok után, hogy egy évig szorosan együtt dolgoztam ezekkel az állatokkal" – mondta.

Mundruczó Kornél filmje fődíjat nyert Cannes-ban

Ahogy a Life.hu is megírta, Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje nyerte el a cannes-i filmfesztiválon Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjának fődíjt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.