Ütős ütemek, friss hús vagy hegymászók? - Heti programajánló

zene film kultúra hétvége program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben a szuper időben mindenképp muszáj kimozdulni! Ha még téli álmot alszol, és a kényelmes mozis székekbe vágysz, nézz adrenalinnal teli hegymászós filmeket, ha pedig egy ütős mixtape ütemeire topognál, irány a SoulClap bulija.

1. Banff Hegyifilm Fesztivál
Április 7-8.
Corvin Mozi

Felkészültél a kalandra? A Banff Mountain Film Festival World Tour 2016. április 5-6-
Április 7-8-án megérkezik a budapesti Corvin Moziba! Adrenalin dús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes
dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek. Lélegzetelállító tájak, torokszorító pillanatok
és elképesztő felvételek! A Banff Hegyifilm Fesztivál világ körüli turnéja idén is a legjobb kalandsport filmekkel jelentkezik.

Forrás: banff.hu

2. DUDA ÉVA TÁRSULAT / MOVEIN MISSION: Dupla est
Április 1-2.
Trafó Kortárs Művészetek Háza

A Duda Éva vezette Movein Mission társulat nagyot dob nemzetközi vonalon: az előadók nemcsak a társulatvezető legújabb koreográfiájában, a BREATHE!-ben táncolnak Nils Frahm zenéjére, de egy spanyol és libanoni alkotópáros, Maria Campos és Guy Nader közös munkájában, a MESH-ben is fellépnek. Az előadásokban nemcsak az a közös, hogy minden fellépő a Movein Mission tagja, de közös a tánc 200%-os kiaknázása is. A két produkciót közös esten mutatja be a Trafó április 1-jén és 2-án, a második estére pedig közönségtalálkozót is szervezett az alkotókkal.

Fotó: Dömölky Dániel/trafo.hu

3. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
Március 30-április 3.
Toldi Mozi

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon március 30. és április 3. közt a legjobb és legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmeket nézhetitek meg, a Daazo - European Short Film Centre szervezésében.
A filmek listáját itt olvashatod el, neked már csak az a dolgod, hogy kitalád, melyikeket néznéd meg.

Jelenet a Gólyatábor című filmből Forrás: Youtube

4. Nemzetközi Párnacsata Nap
Április 2.
Hősök tere

Itt az ideje újra megtölteni egy teret élettel! Áprilisban ismét szállni fog a toll, készülnek majd a tollangyalok hiszen itt a Nemzetközi Párnacsata Nap!
Gyülekező 15:00-tól!Játékszabályok:
1. Puha párnát hozz!
2. Csak párnás embert üss!
3. A csata addig tart, ameddig tart.
+1. A fotósokra vigyázz!

Forrás: Origo

5. SoulClap Budapest Mixtape Release
Április 1.
Kuplung

A honi rap-színtér frissen de annál magabiztosabban ívelő csillaga, a Slow Village kemencemeleg megjelenést ünnepel! A beatmaker Slow és a három lézernyelvű MC Tink, Nash és Goulasch alkotta négyes a klasszikus 12" formátumot megidézve instrumentális és acapella verziókkal kiegészítve, párosával jelenteti meg számait. A debütáló 2000tizenvalahány / kisszoba EP nagy sikere után egyből itt a következő klasszefem rotáció-gyanús slágercsokor, amiről elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy Orizatriznyák vendégszereplésével készült. Forró lesz, az biztos. SoulClap háztáji.

Forrás: Facebook/SoulClap Budapest

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.