25 éve került adásba Magyarországon az első Friderikusz Show

Forrás: MTI/Földi Imre -
25 év Friderikusz Show
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
25 évvel ezelőtt indult hódító útjára a Friderikusz Show. 1992. január 23-án milliók ültek le a tévé elé, hogy megnézhessék Magyarország elő igazi szórakoztató műsorát, amelyben temérdek világsztár is vendégeskedett!

Friderikusz Sándor 25 évvel ezelőtt elindította azt a showműsort, mellyel soha nem látott nézettségi adatokat produkált. 1992. január 23-án került adásba az első Friderikusz-show, amit még rengeteg követett. Öt éven keresztül ültette le nézők millióit a képernyő elé, és olyan világsztárokat sikerült vendégül látnia, mint Larry Hagman, Jean Claude Van Damme, Alain Delon.

25 éve került adásba az első Friderikusz Show Forrás: MTI/Földi Imre

Az első adásban ugyan még nem voltak világsztárok, de ott volt Klapka György, aki akkor még az újságok bűnügyi rovatában tűnt fel a legtöbbször és még Mary Zsuzsival élt házasságban, aki szintén szerepelt az első műsorban. Őket Veréb István, a "csodagyerek" követte, aki akkor 14 éves létére különböző üzletelésekből sikeresen összeszedett több százezer forintot. Ugyan később már nem alakult olyan csodásan a fiú élete, mint ahogy kezdődött. 2009-ben például öt év börtönre ítélték, ám ő a büntetés elől a bíróság ablakán kiugorva próbált elmenekülni. Rajtuk kívül még többek között láthattunk egy fényes pályafutásán elinduló zenekart, akik már 12 éve nem zenélnek. A műsorra végig jellemző volt, hogy színes, szórakoztató és különleges vendégeket sorakoztatott fel, rengeteg világsztárral. Az évek alatt 4,7 – 6,4 millió közötti nézőt ültetett a képernyők elé folyamatosan. A legnézettebb adás kétség kívül az volt, melyben a Dallas sztárja, Larry Hagman tette tiszteletét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.