George Clooney kapja az életműért járó tiszteletbeli César-díjat

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez -
George Clooney César-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
George Clooney amerikai filmszínész veheti át az életműért járó tiszteletbeli Césart, a "francia Oscar-díjat" a 42. César-gálán február 24-én Párizsban - jelentette be csütörtök este a francia filmakadémia.

"Generációjának legkarizmatikusabb színészeként, George Clooney testesíti meg a nagy filmsztárokra jellemző hollywoodi glamourt. Sármja, humora, személyisége és elköteleződése állandó és folyamatos csodálat tárgya" - olvasható a közleményben. A francia filmakadémia azt is kiemelte, hogy a tiszteletbeli Césarral "elkápráztató színészi, rendezői, forgatókönyvírói és produceri tehetsége előtt" tiszteleg a francia filmes szakma.

George Clooney Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez


Az 55 éves Oscar-díjas filmsztár az ötödik amerikai filmes, aki átveheti a tiszteletbeli Césart. Tavaly Michael Douglas, 2015-ben Sean Penn, 2014-ben Scarlett Johansson, 2013-ban pedig Kevin Costner kapta meg a legrangosabb francia filmes elismerést.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.