Bálint György Bálint gazda születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bálint gazda a mai napig tanítja az embereket a kert megművelésére, a gyönyörű virágok fakasztására, és a természet szeretetére. Ő is ilyen szellemben nevelkedett, és azon van, hogy másoknak is átadja tudását.

Bálint gazda gyermekként is a természet közelében nőtt fel, gazdálkodó hagyományokkal rendelkező családban. Fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték, nem csoda, hogy végül ő is hasonló pályát választott. 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián, 1949-ben pedig mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen, ekkorra már a koncentrációs tábort is megjárta.

Bálint gazda a 98. születésnapját ünnepli! Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Bálint gazdát legtöbben a tévéműsorai miatt ismerik, melyekben egy egész országnak próbálta megtanítani a kertészet és mezőgazdaság csínját-bínját. 1981-2009 között a Magyar Televízió Ablak című magazinjának állandó munkatársa volt, 1991-2000 között pedig főszerkesztője az MTV Gazdaképző című műsorának. Azóta is ez a hivatása. A 98 éves Bálint gazda a mai napig tanítja az embereket saját honlapján és Facebook-oldalán, amit több mint 400 ezer ember követ. Kívánjuk neki, hogy még sokáig segíthesse az embereket tudásával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.