Zac Efron 30 éves: egy kölyökképű karrier legfontosabb állomásai

2017.10.18. 16:00

Noha még mindig inkább úgy gondolunk rá, mint egy helyeske fiatal srácra, aki épp csak maga mögött hagyta a tinisztárságot, Zac Efron 2017. október 18-án már a harmadik X-et is betölti. A legemlékezetesebb szerepeit összegyűjtő videós összeállításunkból pedig kiderül: jóval több ő bizony már most is, mint egykori tinisztár.

Troy Bolton - Szerelmes hangjegyek (High School Musical, 2006-2008)

A kiskamaszként színészkedni kezdő Zac Efron első kamerák előtti munkáit olyan tévésorozatok apróbb szerepei jelentették, mint a Vészhelyzet vagy a Firefly – Szentjánosbogár. Aztán a Disney gimis musicalbe helyezett Rómeó és Júlia-újragondolása, azaz a High School Musical hozta meg számára az igazi ismertséget, noha az első két rész belőle még csak tévéfilmként futott. A harmadik viszont már a mozikban is sikert aratott, Zac Efronból pedig végképp tinibálvány lett.

Link Larkin - Hajlakk (2007)

Két High School Musical-film között pedig eljátszotta a tinibálvány Link Larkin karakterét egy musicalben - nem volt hát nehéz dolga a Hajlakkban, ami eközben ironikusan, idézőjelek erős használatával fordult magához a csillogó-villogó műfajhoz. Például John Travolta egy túlsúlyos anyukát játszott benne...

Zac Efron két High School Musical-film között pedig eljátszotta a tinibálvány Link Larkin karakterét szintén egy musicalbenForrás: New Line Cinema

Jack Jansen - Az újságos fiú (2012)

Idővel természetesen Zac Efronnak is elege lett az örökös éneklésből-tácolásból, és drámai szerepekben is bizonyítani próbált. A karrierje ezen szakaszában viszont hiába játszott több ígéretes filmben, és nem is okozott bennük csalódást, maguk a filmek viszont sorban tűntek el ilyen-olyan okokból a süllyesztőben. Ilyen volt a sztárgárdával (Nicole Kidman, Matthew McConaughey, John Cusack) felálló Az újságos fiú is, amiben hazatérő egyetemistaként egy zűrös életű menyasszonyba szeretett bele.

Teddy Sanders - Rossz szomszédság (2014)

Idővel viszont utolérte a siker Zac Efront immár „felnőtt” színészként is, és ezt leginkább szabadszájú vígjátékokban tette, ahol megmutatkoztak a születésnaposunk komikusi képességei is. Seth Rogenék elviselhetetlen szomszédjaként például az egykori Disney-üdvöske imidzsét is kifigurázta, hogy a második részre pedig már a főszereplő házaspár szövetségeseként térjen vissza.

Jason Kelly – Nagyfater elszabadul (2016)

Robert De Niróval páros főszerepben lenyomni egy filmet még akkor is meghatározó állomásnak számít egy ifjú színész karrierjében, ha az a film történetesen egy alpári, suttyó humorral operáló, szinte csak negatív kritikákat kapó szünidei vígjáték. Ami viszont a mozipénztáraknál egyáltalán nem bizonyult sikertelennek, sőt.

Dave Stangle - Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (2016)

Nagy bulikat felvonultató vígjátékok: az utóbbi években ezek jelentik Zac Efron igazi hazai terepét, és ezek közül az egyik legszórakoztatóbb a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres, ami önironikusan kicsit csavart is a megszokott képleten. A két felelőtlen főszereplő fickó ugyanis hirdetésben keres benne partnert esküvői megjelenéshez, és végül két olyan csajra bukkannak, akik még náluk is keményebben tolják a partizást.

Matt Brody - Baywatch (2017)

Zac Efron legutóbbi nagyszabású filmje az egykori nevezetes tévésorozat mozis újragondolása, a Baywatch volt, amiben ismét megmutathatta a kockákat a hasán — plusz elsütött pár poént, de ennél többet nem igazán. Ami azért is kár, mert jóval többre is képes, de szerencsére még jócskán lesz ideje ezt bebizonyítani, immár harmincon felül.

Zac Efronfilmmoziszületésnap