Szerződést bontott Szigetszentmiklós önkormányzata Pintér Tibor színházával

Forrás: RTLKlub -
színház Pintér Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színház tíz éve működött a városban, ám úgy tűnik, a település a továbbiakban nem szeretne állandó munkakapcsolatot a színésszel és a társulatával, így egy hónapja a kulturális bizottság jóváhagyásával megszüntették az együttműködést.

A dolog hátterét nem tudni pontosan, de néhányan a Blikk kérdésére megszólaltak.

"Nehéz természet, nagyon sok kollégával nem jött ki jól. Rendszeresek voltak a hangos összetűzések, ami miatt folyton volt egy rossz alaphangulat. Sokan nem is bírták ezt a feszült állapotot, és eljöttek a színháztól. Egy percig sem csodálkozom a történteken" - árulta el egy neve elhallgatását kérő volt dolgozó.

A Városi Könyvtár vezetője a szerződésbontás tényét megerősítette. "Szeptember óta tárgyalunk Pintér Tiborral és a Sziget Színház művészeti egyesület vezetőségével arról, hogy kapcsolatunk jellegét megváltoztassuk. A kulturális bizottság is megvitatta az ügyet, és jóváhagyta a szerződésbontást közös megegyezéssel, amely január elsejével lépett életbe. Továbbra is lehetséges az együttműködés a Sziget Színházzal, azonban minden új darabról egyedi megállapodást kell kötni" – nyilatkozta Lázár Gergely.

"A Szigetszentmiklósi Sziget Színházat én alapítottam, a színház otthona eddig a Szigetszentmiklósi Művelődési Ház volt. A teátrum azonban kinőtte a kis befogadóképességű művelődési ház kereteit, és miután társulata a Nemzeti Lovas Színház társulatának magja, ezért új utakat és befogadóhelyeket keresünk. A színház produkciói továbbra is láthatók lesznek az országban, sőt Szigetszentmiklóson is, ahol tudtommal már most nagyon hiányolják az általam vezetett társulat szórakoztató előadásait" – reagált Pintér.

Forrás: RTLKlub

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.