Koós Jánost művészbarátai mellett helyezhetik örök nyugalomra

Bajor Imre halál Szenes Andrea Koós János barát művész tragédia Hofi Géza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 20-án helyezik örök nyugalomra a tragikus hirtelenséggel elhunyt Koós Jánost. Az énekes művészbarátai mellett nyugodhat. Szentes Andrea Koós és Hofi Géza legendás barátságáról mesélt. 

"Édesapám, Koós János temetési szertartása 2019. március 20-án, 13:30-kor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz-terme előtt. Akik szeretnék leróni a kegyeletüket, 13:30 és 14:30 között megtehetik, lehetőség szerint egy szál virággal. 14:30-kor hangzik majd el a búcsúbeszéd. Ezután együtt kísérjük édesapámat utolsó útjára, a temető művészparcellájába" – írta korábban Koós Réka, a tragikus hirtelenséggel elhunyt művész, Koós János lánya.

Koós János és Hofi Géza Forrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN

A Blikk munkatársai a helyszínen jártak, és úgy vélik, Hofi Géza közelébe temethetik az énekest. A lapnak Szenes Andrea beszélt a két legendás alak barátságáról. Mint mondta: kicsi kora óta jól ismerte Koóst. Édesapja, Szenes Iván határozta el azt is, hogy énekest farag Hofiból, ő hozta össze a két művészt.

"Tízéves lehettem, amikor Hofi Géza a házunk vendége és családunk jóbarátja lett. Emlékszem, amikor a Macska-duettet gyakorolták, éjszakákon át hangos nevetés hallatszott a gyerekszobámba. Hofi és Koós nagyon jó barátok lettek, mindkettőjükre jellemző volt, hogy sem emberileg, sem szakmailag sohasem csalódtunk bennük" – mesélte a Blikknek Szenes Andrea. Hozzátette: Koós Jánost második apukájának tekintette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.