A görkoris életérzés beköltözött Budapestre – Csatlakozz Te is a kétsoros görkorcsolya szerelmeseihez!

2019.09.10. 14:00

„Gyerekként elég sokat mozogtam, mindenfélét szerettem volna kipróbálni, de sok dologra nem volt lehetőségem. Bár kamaszként egy gagyi egysoros korit szétesésig hajtottam, a kétsorossal szemeztem nagyon, bár sehol nem is láttam élőben. (Terence Hill egyik filmjében quadkorival közlekedik, ez biztosan tetszett.)
Télen vettem meg a quadkorimat, így tavaszig volt időm sok videót nézni róla, de az elmélet nem elég ugyebár. Amúgy is szeretek közösségben csinálni dolgokat, élőben szerezni a tudást.
Elkezdtem keresni koris közösségeket az interneten és rátaláltam a Dunagurira. Velük voltam is kétszer Velencén gurulni, s a véletlen folyamán egy hétköznapra eső oktatásukra is eljutottam. Itt ajánlották figyelmembe a frissen alakult Lifestyle Roller Skating Budapest csoportot. Csatlakoztam, megtetszett, és amikor csak tudok, együtt gurulok ezzel a befogadó, bolond társasággal." - Rita (34)

"Amikor csak tudok, együtt gurulok ezzel a befogadó, bolond társasággal"Forrás: Szabó Gábor

„Egy izgalmas élményutazás számomra a görkorcsolyázás. Kezdődött azzal, hogy egy barátom lelkesítő javaslatára belevágtam az egysoros görkorcsolyázásba. Tanultam, edző segítségével fejlesztettem a technikámat és szabadidőmben egyedül is gyakoroltam. Szellemi munkát végzek és bátran állíthatom, hogy a görkorcsolyázás tökéletes kikapcsolódási forma, mert amíg figyeled az aszfalt egyenetlenségét, illetve a saját mozdulataidat, esélyed sincs a problémáidra gondolni. Teljes agyi és fizikai felfrissülést jelent.

Egy évvel később aztán egy gurulás alkalmával a „Lifestyle Roller Skating Budapest" csoportba botlottam, akik azonnal befogadtak. Ezzel egy új dimenzió nyílt meg számomra. Hatásukra kezdtem el kétsoros korit használni, és váltam ismét social media használóvá, mivel ezen a fórumon szervezzük a közös gurulásokat. Ez nem edzés – bár eléggé megdolgoztatja az izmokat - inkább élménynek mondanám, ahol mindig történik valami izgalmas. Most is éppen újítunk: görkorival kezdtünk el táncolni." - Karesz (43)

"Görkorival kezdtünk el táncolni."Forrás: Szabó Gábor

„Gyerekkoromban volt egy kétsoros görkorim, amit imádtam, de kinőttem, és aztán az egysorosak jöttek divatba. Egész életemben görkoriztam, de többnyire csak előre gurultam egysoros fitness korival. 3 éve kezdtem újra kétsorossal, és ekkor kezdtem megtanulni mindent, a fordulásoktól kezdve a hátrameneten át egészen az ugrásokig.

Nagyon megörültem, amikor rátaláltam a Lifestyle Roller Skating csoportra, mert azt hittem, egyedül vagyok a retro kori iránt érzett szerelmemmel, de szerencsére tévedtem.

Imádok a koris csajokkal és srácokkal együtt gurulni, mert csapatban minden jobb, és ilyenkor érzem magam a legszabadabbnak. Márpedig számomra nagyon fontos dolog a szabadság. Itt nincs ítélkezés, egymásra fújás, vagy a másik lenézése. Itt mind egyenlők vagyunk, és egymást segítjük, tanítjuk.
Amikor kori van a lábamon, eltűnik minden szorongás, és minden stressz: úgy érzem, ekkor vagyok igazán önmagam." - Kinga (36)

"Azt hittem, egyedül vagyok a retro kori iránt érzett szerelmemmel, de szerencsére tévedtem."Forrás: Szabó Gábor

 „A kétsoros görkori stílusa, színei, vidámsága fogott meg. Nem csak gurulásra, de táncolásra is használható. A kiegészítőkkel, ruhákkal egy külön stílust tudunk megalkotni.

A csoportalapítás ötlete az első gurulásomon fogalmazódott meg. Nincs jelenleg olyan csoport, ami főleg kétsoros görkorisoknak lett volna létrehozva. Az első gurulásom a Margitszigeten nagyon pozitív élmény volt - köszönhetően Viki és Juli segítségének az indulásban.

Úgy érzem a görkorizás előhozza belőlem a gyermeki énem. Szerintem fontos, hogy felnőttként se veszítsük el ezt az oldalunkat. Számomra a kétsoros gurulás egy olyan élményt ad, amit már rég tapasztaltam. A többiekkel együtt gurulni, egymástól tanulni, együtt fejlődni, egymással (egymáson) nevetni, ahogy próbálkozunk egy újabb mozdulattal: ilyenkor elfelejtek minden mást, mintha egy külön világban lennék." - Ági (28)

"Úgy érzem a görkorizás előhozza belőlem a gyermeki énem."Forrás: Faragó László

Hol találkozhatsz a csoporttal?

Hetente többnyire két szervezett esemény keretében tartanak közös gurulást, melyet a Facebook csoportjukban hirdetnek meg. Ezeken felül sor kerülhet több spontán programra, valamint a jelentkezők számának függvényében oktatásra is. Instagram oldalukon pedig ízelítőt kaphatsz a görkoris életérzésből.

 

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Budapestrollerskatinggörkorcsolyakétsoros görkorcsolyacivil kezdeményezésLifestyle Roller Skating Budapest