Tavaszköszöntő úti tippek a hosszú hétvégére

tavasz utazás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fogalmad sincs, mit kezdj magaddal a négynapos hétvégén, vagy szívesen elutaznál valahová, de nincs semmi ötleted, köszöntsd a tavaszt a Life.hu úti tippjeivel.

1. Irány a Balaton!

Csopak a Balatont Veszprémmel összekötő Nosztori-völgyben fekszik. A település különlegességét a tagolt partnak, a nádasokkal körbeölelt öbölnek, a szőlősoroknak, a borházaknak és a régi pincéknek köszönheti. Március 12. és 14. között rendezik meg az I. Csopaki Bor-Blues-Böllér Napokat, a csopaki strand parkolójában. A rendezvény ideje alatt megkóstolhatod a csopaki boros gazdák nedűit, részt vehetsz a borárverésen, a termelő piacon pedig házi mézet, savanyúságot, füstölt mangalica és szürkemarha-készítményeket, valamint finom lekvárokat, szörpöket és zöldségkrémeket is beszerezhetsz. A Mesterségek Udvarában megismerkedhetsz a régi kádárok, a kovácsok és a népművészek munkáival, vasárnap este Török Ádám & a Miniproject, hétfőn pedig a Takáts Tamás Blues Band koncertjén lazíthatsz.
Bővebb infók: http://csopak.hu/

 csopak-kornyeki-borut.hu
csopak-kornyeki-borut.hu


A Life tippje

Ne felejtsd otthon a bringádat, mert a környéken számtalan lehetőséged nyílik az aktív kikapcsolódásra.


2. Fedezd fel az Őrséget!

Ha nem jártál még hazánk egyik legszebb részén, érdemes elutaznod az Őrségbe, és bepillantanod a hagyományos mesterségek világába. Az Őrség Vas megye délnyugati részén fekszik. A belső Őrségnek nevezett csodálatos völgy számtalan látnivalóval csábítja a látogatókat: Magyarszombatfán a jellegzetes parasztiparos házak, Őriszentpéteren az erődített román templom, a téglaégető, a Szikszai Edit Helytörténeti Gyűjtemény, Szalafőn az Őrségi Népi Műemlékegyüttes, Szentgyörgyvölgyön a 7500 éves település régészeti kincsei várják a kikapcsolódásra vágyókat. Ne hagyd ki a kirándulás során Szarvas József színművész viszáki Pajtaszínházát sem!
Bővebb infó: http://www.orseg.hu

 hazajaro.hu
hazajaro.hu

A Life tippje

Látogass el Balogh István Péter festőművész veleméri műtermébe, aki állandó résztvevője a hazai és nemzetközi művésztelepeknek.


3. Töltődj fel Szlovákiában

Szlovákia fővárosától, Pozsonytól kb. 80 km-re található Pöstyén, amelynek fürdőjében egy kellemes, relaxáló hétvégét tölthetsz. A Vágmenti Inócnál fekvő fürdőváros a hírnevét geotermális gyógyvizének és gyógyhatású kénes iszapjának köszönheti, amely kiválóan alkalmas reumás panaszok enyhítésére, valamint a fáradt idegek pihentetésére. A Fürdősziget parkterülete "város a városban": szobraival, szökőkútjaival felejthetetlen látványt nyújt. A szigeten tenisz-, golf-, futó- és kerékpárpálya is található, ha sportolni támad kedved.
Bővebb infó: www.slovakia.travel/intropage.aspx?l=4

 www.slovakia.travel/photogallery.asp
www.slovakia.travel/photogallery.asp

A Life tippje

Pöstyéntől 5 km-re a Fehér Kárpátok lábánál fekszik Krakovány, ahol nemrégiben nyílt meg a Krakoványi Kapun Túl Néprajzi Magánmúzeum. A tárlat nem csupán a község lakóinak életét mutatja be, hanem a szomszédos falvakét is.


4. Vásárolj az osztrák fővárosban

Bécs a kultúra, a divat fellegvára, ezért nem is lehetne jobb programod a hosszú hétvégére, mint egy városnézéssel összekötött vásárlás. Kezdd a sétát a Mariahilferstrassén, ahol megrészegülhetsz a gyönyörű kirakatok látványától, vagy megajándékozhatod magad a legújabb tavaszi kollekciókkal. Ha elfáradtál a nézelődésben, ebédelj egyet valamelyik hangulatos étteremben. A Ringstrassen Galerien hatalmas bevásárlóközpontja a város legdrágább negyedében található, ahol kizárólag luxusmárkát kínálnak. A Steffl nagyáruház Bécs központjában van, ahol a trendi göncök mellett számtalan érdekességet is felfedezhetsz. A Donauzentrumban a vezető márkák uralkodnak, ám a választék sokkal bőségesebb, mint itthon. Érdemes bekukkantanod a város kisebb mellékutcáiba is, ahol az apró üzletekben egyedi és különleges portékákra bukkanhatsz.

 toystravelagency.com
toystravelagency.com

A Life tippje

Ha Bécsben jársz, ne hagyd ki a piacokat sem, ahol bármit beszerezhetsz, amire csak vágysz. Akár a Karmelitermarkt, a Rochusmarkt, a Naschmarkt vagy a Brunnenmarkt világába csöppensz, biztosan nem fogsz csalódni.


5. Élvezd a puszta hangulatát

Kedveled a falusi turizmust és szívesen megnéznél egy hagyományos lovasbemutatót, miközben zamatos pálinkát kortyolgatsz? Lajosmizse Budapest és Kecskemét között található. Március 12-15. között az Öregtanya csárdában rendezik meg a Sobri Halnapokat: a napi ajánlatban fenséges halételeket kínálnak, és a vendégek előtt készítik el a halászlét. A csárdában megkóstolhatod a finom hajtogatott tepertős pogácsát, a bográcsgulyást házi csipetkével és a magyar konyha legkülönlegesebb ételeit. A program felnőttek részére 2650 Ft, a gyermekjegy 1650 Ft-ba kerül.
Bővebb infó: www.tanyacsarda.hu/

 pusztaregion.hu
pusztaregion.hu

A Life tippje

A környéken vasárnaponként fél egytől lehetőséged nyílik a lóistálló, az őshonos állatok megtekintésére, kocsikázásra, lovasbemutatóra vagy akár lovaglásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.