Ízek, dallamok, ászanák - Októberi programkörkép

festészet Takács Nikolas pálinka koncert kiállítás Kovács Kati programajánló borfesztivál Vastag Tamás Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Októberben megérkezik az igazi, szeles és esős ősz - válassz olyan programokat, amelyek a hűvösebb időben is feltöltenek. Szüreti fesztiválok, nagyszerű színdarabok, némi meditáció és egy kis képzőművészet is vár rád októberben. Használd ki a szabadidődet!

Budapest

1. Múzeumok Őszi Fesztiválja 2011

A Fesztivál 160 múzeum közreműködésével jött létre, és több száz izgalmas, érdekes program várja majd a látógatókat. A Szépművészeti Múzeumban az antik világ figuráinak bőrébe bújt színészek tárlatvezetésén ismerkedhetsz meg a letűnt korokkal. A Petőfi Irodalmi Múzeumban pedig beleshetsz a kódfejtés rejtelmeibe. A nagyobb vidéki városok múzeumai is kiveszik a részüket a fesztiválból - böngészd át a programot, mert érdekesebbnél érdekesebb programok várnak országszerte!

Helyszín: országszerte
Időpont: október 1.-november 15.
Bővebb infó: http://www.muzeumokmindenkinek.hu/rendezvenyek/oszifesztival2011/index_hu.php

www.szepmuveszeti.hu
www.szepmuveszeti.hu


2. Jóga Fesztivál

Ha eleged van az állandó stresszből, feszültségből, a folyamatos rohanásból, és ha eddig még nem tetted volna, próbáld ki a jógát! Október első vasárnapján rendezik meg az ingyenes jógafesztivált, ahol bemutatkoznak nagyobb és kisebb hazai stúdiók, az oktatóktól és az előadóktól pedig megtudhatod, mi mindenre jó ez a fantasztikus, több ezer éves mozgásforma. Vegyél részt az órákon egy kényelmes öltözetben, merülj el a testmozgás örömeiben - hidd el, nem bánod meg!

Helyszín: Millenáris
Időpont: október 2.
Bővebb infó:http://jogafesztival.hu/

Thinkstock
Thinkstock


3. André Kertész Retrospektív

André Kertész munkássága mérföldkő volt a XX. századi fotózás történetében. Korábban sosem készült még ilyen, a fényképész munkásságát átfogó, annak valós arányait és hangsúlyait feltáró retrospektív kiállítás, mint idén a Nemzeti Múzeumban. A 250 művet, fotókat és újságokat bemutató visszatekintés mintegy 1000 négyzetméteren látogatható a múzeum József Nádor termeiben.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
Időpont: szeptember 30.-december 31.
Bővebb infó:http://www.hnm.hu/hu/kiall/Exhibition.php?ID=77841


4. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

A borokon túl is van élet - a budai vár október második hétvégéjén a finom pálinkák és ízletes kolbászok otthona lesz. Számtalan különleges pálinkát kóstolhatsz meg a rendezvényen, ahová idén hazánk Oroszországot is meghívta. Néhány vérpezsdítő ital után érdemes megtekinteni és persze megízlelni a pazar mangalicakolbász-kínálatot, és élvezni a vár szépségét - ezt a programot még hűvösebb időben is érdemes beiktatnod!

Helyszín: budai vár
Időpont: október 6-9.
Bővebb infó:http://www.palinkaeskolbasz.hu/index_hun.html

www.palinkaeskolbasz.hu
www.palinkaeskolbasz.hu


5. WAMP Design Hét

Itt az ősz, így a ruháink színei is változnak. Ha különleges ékszerekre, egyedi táskákra, cipőkre vágysz, vagy ha csak nézelődnél a fiatal magyar tervezők csecsebecséi között, akkor is érdemes kilátogatnod a WAMP Design Hétre a Millenárisra. Persze a szép kiegészítők mellett megkóstolhatsz néhány igazán különleges ételt is, miközben a színesebbnél színesebb és kreatívabb portékák csábítanak nézelődésre.

Helyszín: Millenáris B Csarnok
Időpont: október 8-9., 10.00-18.00
Bővebb infó:http://wamp.hu/hirlev_szept11_2011#

http://wamp.hu
http://wamp.hu



6. Főzdefeszt - Első hazai kézműves sörfesztivál

Bár októberben mindenki szüreti lázban ég, a folyékony kenyér kedvelői sem maradhatnak szomjasak. A Főzdefeszt célja az, hogy egy hétvégére összetrombitálja a magyar sör jövője iránt érdeklődőket, a sörfőzőket, a kocsmárosokat és a fogyasztókat, akik így egyeztethetik lehetőségeiket, kívánságaikat, és új irányokat találhatnak a magyar sörkultúra fejlődése számára. Most 18 magyar sörfőzde mutatkozik be a Palotanegyed terein - a széles választékból egészen biztosan találsz majd kedvedre valót!

Helyszín: Lőrinc Pap tér- Krúdy Gyula utca- Mikszáth Kálmán tér- Szabó Ervin tér- Kálvin tér
Időpont: október 6-9.
Bővebb infó: http://fozdefeszt.hu/

Thinkstock
Thinkstock


7. Mr. és Mrs. - Komédia két részben

Egyedülálló darab készült a Budapesti Kamaraszínház Tivoliban - Peter Quilter: Duets művét Verebes Linda, Munk Veronika, Pater Sparrow nyers fordítása és Deres Péter műfordítása alapján átdolgozták és színpadra alkalmazták az előadás közreműködői. Öt rendező öt jelenetet öt divattervező kreációival mutat be - a téma pedig mi más is lenne, mint a férfi-nő kapcsolatok, a legkülönbözőbb élethelyzetekben. Pindroch Csaba és Verebes Linda zseniálisan játssza a két fő karaktert. Imitálniuk sem kell a szerelmet, hiszen a két színész az életben is egy párt alkot. A darabot többek között Zoób Kati, Náray Tamás és Herczeg Zoltán jelmezei színesítik.

Helyszín: Budapesti Kamaraszínház - Tivoli
Időpont: október 1., 3., 26.
Bővebb infó: http://www.budapestikamaraszinhaz.hu/index.php

Vidék

1. Villányi Vörösbor Fesztivál 2011

Minden évben október első hétvégéjén rendezik meg a vörösborok fesztiválját Villányban. Idén huszonöt borász mutatja be ízletes borait, és a szombat délutáni szüreti felvonulás lesz a hétvége csúcspontja. Persze az isteni italok és finom ételek mellett a zene sem maradhat el - fellép többek között Janicsák Veca, a KFT és Gönczi Gábor és a Smile együttes is. Borozz és táncolj - ott a helyed!

Helyszín: Villány főutcája
Időpont: szeptember 30.-október 2.
Bővebb infó: http://villanyiborvidek.hu/hu/programok/36_villanyi-vorosborfesztival


2. Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok

Ha Villányé a vörösbor, akkor Tokajé természetesen a fehérbor. Az ország legismertebb borvidékén is hatalmas szüreti mulatságot tartanak október első hétvégéjén - a borkóstolás mellett lesz halászlé- és bográcsgulyásfőző-verseny, hangulatos utcabál és retródiszkó. A talpalávalóról többek között Kovács Kati, Takács Nicolas, Wolf Kati és Vastag Tomi gondoskodnak majd.

Helyszín: Tokaj-Hegyalja
Időpont: szeptember 30.-október 2.
Bővebb infó: http://www.tokaj-turizmus.hu/


3. "Földi javak asztalunkon" - termékkiállítás és vásár

Ha még nem jártál a Vácrátóti Botanikus Kertben, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy ellátogass erre a fantasztikus helyre. Október 2-án a botanikus kert 4. alkalommal rendez "Földi javak asztalunkon" címmel termékkiállítást és vásárt, mely során a látogatók biotermelők, ökogazdák és helyi termelők közvetítésével barangolhatnak a hagyományosan készült magyar ételek világában. Lekvárok, mézek, mangalicából készült termékek, sajtok, pékáruk várják a vendégeket, valamint kézművesek mutatják be és árusítják szebbnél szebb, különleges termékeiket.

Helyszín: Vácrátóti Botanikus Kert
Időpont: október 2., vasárnap, 10.00-17.00
Bővebb infó: http://www.botanikuskert.hu/

4. I. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál

Először rendezik meg hagyományteremtő jelleggel október második hétvégéjén a tapolcai fesztivált, melynek a festői szépségű Malom-tó környéke ad otthont. Kóstolj ízletes pisztrángokat, vegyél részt vízibiciklis gyorsulási és akadályversenyen, teszteld le a finomabbnál finomabb borokat, és bulizz a Magna Cum Laude élő koncertjén!

Helyszín: Tapolca, Malom-tó
Időpont: október 7-9.
Bővebb infó:http://pisztrangfesztival.hu/


5. Őszi Szolnoki Művészeti Hetek

Október elején Szolnok igazi művészeti központtá válik - a város méltóképp ünnepli az őszt. Pompás koncertekkel kedveskednek a szervezők a zene és színház szerelmeseinek - Zséda önálló estje nagyszerűnek ígérkezik, de egészen biztosan nem csalódunk Polyák Lilla és Homonnay Zsolt vagy a Ghymes együttes koncertjében sem. Ha pedig némi romantikára vágysz, válts jegyet Márai Sándor: Az igazi című darabjára.

Helyszín: Szolnok
Időpont: október 3.-november 7.
Bővebb infó: http://www.szolnokfesztival.hu/osz_aktualis.html


6. Csabai Kolbászfesztivál


A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel védett élelmiszer. Hazai és külföldi népszerűsítésében fontos szerepet játszik a Csabai Kolbászfesztivál - a rendezvény mindig több ezer külföldi látogatóval büszkélkedhet. Idén október végén lesz kolbászkészítő verseny közel 500 gyúró csapat részvételével, egyetemista gyúrás, szárazkolbász-verseny, disznótoros ételkészítés és kóstolás is Békéscsabán, a Városi Sportcsarnok területén. Fellép többek között a Balkan Fanatik, Boban Markovic, a Csík Zenekar, ifj. Sánta Ferenc és népi zenekara, a Magna Cum Laude és a Parno Graszt.

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Időpont: október 28-31.
Bővebb infó: http://www.kolbaszfesztival.eu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.