Gyere velünk delfint lesni!

film jótékonyság delfin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mulass a moziban, és segíts mozgássérült gyerekeken.

"Gyerekkel, delfinnel bármit el lehet adni" - tartja a mondás a showbizniszben, de szerencsére olyanok is akadnak, akik a Föld legőszintébb és legbarátságosabb teremtményeiben nem a bevétel lehetőségét látják. Ezért hívunk meg téged is egy felejthetetlen családi programra, ahol nemcsak egy kisfiú és egy delfinbébi hihetetlen kalandjával ismerkedhetsz meg, de segíthetsz a rászorulókon is.

http://seewinter.com
http://seewinter.com

Miről szól a Delfines kaland?

A film egy különleges barátság igaz történetét idézi fel. Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába, amit a halászok rákoknak szántak. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg - de az uszonyán a kiérkező orvosok sem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot. Megmentője azonban nem feledkezik meg róla. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, mindenkit mozgósít, hogy valóra válhasson terve: meggyőz egy háborús sérülteket kezelő orvost, készítsen műuszonyt a delfinnek, és egyre szaporodó segítőivel együtt visszavezeti Wintert az egészséges életbe. A film története megtörtént eseményeken alapul. Winter, a delfin, aki saját magát alakítja a moziváltozatban egész Amerikában a bátorság, az erő és remény szimbóluma lett a fogyatékkal élők és az egészségesek számára egyaránt. Szívhez szóló, izgalmas történet az egész család számára, amely a 3D-technikának köszönhetően szemkápráztató és lélegzetelállító utazásra hív.

http://seewinter.com
http://seewinter.com



A delfinek és az emberek között mindig is különleges kapcsolat volt. A delfinek kedvessége, mosolygó arckifejezése és vitathatatlan intelligenciája megragadta az embereket, és úgy tűnik, a delfinek is vonzódnak az emberekhez, olyanannyira, hogy akár a saját épségüket kockáztatva is segítenek rajtuk, ha bajba kerülnek. Rengeteg történet szólt már delfinekről, akik emberek életét mentették meg. A Delfines kalandban néhány elhivatott ember összefog, hogy viszonozza a szívességet. "A film vezérgondolata, hogy mindannyian - emberek, állatok, a természet - összetartozunk - mondja a rendező, Charles Martin Smith. - Egy közösség tagjai vagyunk, amely nem csak az emberi fajt foglalja magába. Szándékaim szerint erről szól a film, szórakoztató módon, szívvel és humorral." Olyan színészek vállaltak szerepet a filmben, mint Ashley Judd, Kris Kristofferson és Morgan Freeman, valamint az ifjú Nathan Gamble és Cozi Zuehlsdorff. A címszerepet pedig természetesen maga Winter, az egykor bajba jutott, ma már "celebrity" delfin alakítja.

http://seewinter.com
http://seewinter.com

Gyere el te is a jótékony célú vetítésre!

Ha az Egyesült Államokban a fogyatékkal élők új lehetőségei kerülnek szóba, mostanában mindenki Winterre gondol: egy súlyos sérülésekre specializálódott orvos különleges művégtagot tervezett a főszereplő sérült delfin számára, aki megtanulta használni a pótuszonyt, és így életben maradt. A Winter történetét feldolgozó családi film, a Delfines kaland 3D-s hazai premierje alkalmából különleges, jótékony célú vetítésre kerül sor október 16-án délután 5 órakor, a Cinema City Arénában. Az összegyűlt adományokból a Suhanj! Alapítvány - a mozgás- és látássérültek sportolását segítő jótékony szervezet - sportolásra alkalmas aktív kerekesszéket vásárol. "A világot meg lehet változtatni, és mindenki maga is tehet érte, hogy jobb legyen a saját és a többiek világa" - mondta Kovács Patrícia színésznő, aki a Suhanj! Alapítvány egyik vezetője, és a Delfines kaland magyar változatának elkészítésében is közreműködött: Phoebe-nek, az egyik delfinápolónak kölcsönözte a hangját. "Minden olyan történet, mint amilyen ez a szerethető film is, segít abban, hogy kicsit más szemszögből nézzünk rá a problémáinkra, és segít abban, hogy előre lendüljünk. Mélyen hiszek abban, hogy nincsenek leküzdhetetlen akadályok."

Velünk tartasz a vetítésre? Részletekért kattints a Suhanj! Alapítvány közösségi oldalára, vagy hívd a 467 42 88-as telefonszámot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.