Megvan az X-Faktor első kiesője: Gyurcsík Tibor összetört, de folytatja

X-Faktor tehetségkutató műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdődtek az X-Faktor 2011 élő show-i, és azonnal olyan párbajra került sor, amire kevesen számítottak. Az idei felhozatal talán a tavalyinál is erősebb. Gyurcsík Tibor volt az X-Faktor első kiesője.

Mielőtt elkezdődött volna az élő show, Ördög Nóri tizennégy centis sarkú cipőjében kitipegett a közönség soraiba, és megölelte a családját. Ezután a jelenet után a mentorok is megérkeztek a stúdióba, akik azonnal piszkálni kezdték egymást. Persze, ekkor még nem voltak stresszesek, nem úgy, mint a későbbiekben. Hamar kiderült ugyanis, hogy az X-Faktor 2011-ben kemény versengés lesz, nagyszerű tehetségekkel.

A zenei példaképek dalait feldolgozó műsorban a sort Lil C nyitotta, egy rövid videóval, amely visszarepítette a nézőket a tizenöt évvel ezelőtti Amerika világába. A Michael Jacksont istenként tisztelő fiatalember Usher Monsterjével nyitott, megalapozva a hangulatot. A táncos katonásditól Keresztes elalélt, de a többiek is elégedettek voltak. Feró például azért, mert "gyengébb produkcióra számított".


Másodikként az Ikrek tipegtek ki a több száz, stúdióban ülő néző elé. A Hajdu lányokról kiderült, hogy együtt alszanak, és hogy komoly megfelelési kényszer dolgozik bennük. Szépen énekelték Christina Aguilera Beautiful című számát, de a külsejük figyelemfelkeltőbb volt, mint a tudásuk. Feró meg is jegyezte: "Szépek vagytok, de ez az egyetlen dicsérő szó, amit mondhatok".


Őket követte a fiatal nők álma, Gyurcsík Tibi. A szívtipró srácról mentora fontosnak tartotta, hogy mindenki tudja: szingli. Tibi Amy Winehouse előtt tisztelgett, produkcióját két fekete démon kísérte, de szürke maradt. A csajmágnes a két szépségre rá se bagózott, majd elárulta, ő nem szürke, hanem szivárványszínű.


A reklám után a fogyókúrázó biztonsági őré volt a pálya. Tarány Tamás annak örült, hogy a súlyvesztés óta a férfit látják benne. A U2-tól tolta a Vertigót, kiválóan hozta, Feró végigcsápolta a dalt, egyedül Geszti szerint volt "antifazon, egy báránybőrbe bújt bárány". Lelke rajta, a stúdió közönsége mindenesetre őrjöngött a nóta végén.


Ötödik próbálkozóként a tiszasalamoni Demes Tamás érkezett, akinek édesanyja a legjobb barátja is egyben. A Let it be a Beatles előadásában picit azért jobban hangzott egykor, Malek unalmasnak, míg Feró hamisnak érezte az éneklést. Mentorának, Keresztesnek természetesen tetszett a fiatalember produkciója.


A következő sztárpalántát az addigi legnagyobb ováció fogadta. Nem csoda, a vigyori Kováts Verát egyszerűen nem lehet nem szeretni, a vadóc lány bemutatkozó videójában még egy kis fricskát is benyomott a szülei felé. A tinire senki nem szólt egy rossz szót sem. Malek már most vérbeli profit lát benne, Feró pedig gyakorlatilag azonnal örökbe fogadta. "Annyira szeretlek!" - mondta a huncut tizenhat évesnek, és ezen nincs is mit csodálkozni.



A második felére a sokak által várt Rocktenors is megérkezett, egy rózsaszín Suzukival döcögve. Michael Jackson Bad és Thriller című számait olvasztották össze, de a zombis részek olyanok voltak, mintha a hazánkban forgató Brad Pitt paródiajeleneteket kért volna új filmjéhez, a World War Z-hez. Egyetlen furcsaságként csak az említhető, hogy a srácok ezúttal elrugaszkodtak a rocktól, amit többen szóvá is tettek.


Majd következett egy kis dráma élőben. Bagosi Alexát úgy kellett betámogatni a színpadra, pénteken ugyanis letört egy csont a bokájából, ami miatt nem nagyon tudott járni. A stylistok mondjuk még így is magas sarkút erőltettek rá, a kétgyermekes anyuka szenvedett is rendesen. Alexa azonban kemény volt, a gyerekei kedvéért leénekelte Madonnát is.



A régi motoros, Kocsis Tibi pumukliparókás táncoslányok gyűrűjében éjszakai lokálok hangulatát próbálta megjeleníteni, de a varázslat elmaradt. Nem volt túl nagy élet a produkcióban, pedig hihetetlen tehetséges a lottókirály. Feró szerint azért még lehetne javítani rajta.


Az Apollo 23-at egy egész rajongótábor fogadta. Nos, az összetákolt fiúbandából valódi bugyibedobós csapat lett, a reakciókat nézve a végső győzelemre is esélyesek. Keresztes Ildikó is csak annyit tudott kinyögni : "Mi lesz az én mentoráltjaimmal?" Nagy kérdés.




Bár, akinek olyan mentoráltja van, mint Baricz Gergő, az ne panaszkodjon. Az erdélyi fiatal az utóbbi időben kicsit hazautazott feltöltődni, ami szemmel láthatóan jót tett neki. Geszti és Keresztes mondjuk összekapott rajta, de az Elvis-feldolgozás lehengerelte az embereket. Gergő teljesen elérzékenyült, főleg Malek mondatán, amely szerint "a produkció fenomenális volt".


A visszatérő Muri Enikőből igazi díva lett. Ezúttal Beyoncétől énekelt egy nótát, olyan pimaszul, mintha sejtené, sok siker vár még rá. Ezen az estén minden korábbinál jobban teljesített, Ferónak bizony mázlija van vele. Ő is esélyes, ez nem kérdés.


Miután a tizenkét döntős végzett, Vastag Csaba fellépése következett. Őt a közös dalra összeálló tehetségek követték, de már mindenki arra várt, hogy kiderüljön, kinek kell párbajra mennie. Mindenki meglepődött, mert a Rocktenors és Gyurcsík Tibi feszülhetett egymásnak. Ahogy ezt Ördög Nóra bejelentette, Geszti azonnal rohant a színfalak mögé, hogy tanáccsal lássa el csapatát.

A rockerek kezdték az összecsapást, elénekelték, hogy a show-nak folytatódnia kell. Látszik, nagyon akarják.


Gyurcsík Back II Black dalt választott, majd a mentorokon volt a sor.


Geszti természetesen Tibit, Malek pedig a fiúbandát küldte volna haza. Feró szerint Tibinek kellett távoznia, de mivel Keresztes a rocktenorokra voksolt, így a boríték és a nézői szavazatok döntöttek. Ez pedig a Rocktenorsnak kedvezett, Gyurcsík Tibinek tehát rövid volt az idei X-Faktor évad. A fiatalember természetesen összetört, majd pár óra múlva még vörös szemmel készséggel mondott néhány mondatot.

"Rengeteg mindent meg szerettem volna még mutatni, tudom, hogy meg tudtam volna még lepni a nézőket. Sírtam, de legalább már nincs bennem drukk. Megpróbálok nem szomorkodni, hiszen nemrég még nem is énekeltem, csak otthon. Ígérem, folytatom!" - magyarázta az első kieső, akinek nincs mit szégyellnie, nagyon kemény ellenfelekkel szemben maradt alul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.