kiállítás szórakozás program sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs még programod novemberre, és mindig vonzottak a hátborzongató történetek? Akkor ott a helyed a Murder - A gyilkos tárlat című kiállításon, ahol bepillanthatsz a leghíresebb sorozatgyilkosok életébe. 

A Murder, a gyilkos tárlat több mint 1000 nm-es kiállítótéren, 23 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket, így például a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, a Ku Klux Klán vérengzését, Hasfelmetsző Jacket vagy éppen Al Caponét. Az interaktív tárlatvezetés olyan hatást nyújt, amilyen sosem volt még Magyarországon.

www.murder.hu
www.murder.hu


A Kiállítás azonban nem a durva erőszak cél nélkül való "mutogatásáról" szól, hiszen történelmi tényeken keresztül szembesíti a látogatókat a tragikus valósággal. Bemutatja, hogy a tettesek miért és hogyan követték el brutális tetteiket, a kiállítás megemlékezik az áldozatokról és megvilágítja az esetek történelmi és társadalmi hátterét is.

A tárlat végére érve bizonyosságot nyer, hogy senki sem születik szörnyetegnek: gyermekkorban elszenvedett szexuális zaklatás, testi és lelki terror, kiközösítés és a fiatalkorban szerzett mély lelki sebek húzódnak meg minden történet hátterében. A kiállítás gondolkodásra késztet felelősségről, arról, hogy hogyan neveljük gyermekeinket és hogyan viselkedjünk embertársainkkal.

Hol?
Vörösmarty tér, Üvegpalota
Mikor?
2012. november 16-tól 2013. május 31-ig.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.