Ki nem emlékezne Kim Basinger vonagló testére a 9 és fél hétben, Demi Moore átlátszó melltartóba bújtatott kebleire a Sztriptízben, vagy Elizabeth Berkley mára kultikussá vált erotikától túlfűtött alakítására a Showgirlsben? A Life.hu most összegyűjtötte a filmtörténet legforróbb jeleneteit, amelyek legalább annyira izgalmasak, mint az említettek, de talán kevesebben ismernek.

 

1. Natalie Wood - Gypsy (1962)

Egy évvel azután, hogy eljátszotta Mariát a West Side Storyban, a tragikus sorsú hollywoodi színésznő elnyerte Louise Hovick szerepét a Gypsy című zenés drámában. A film a legendás Gypsy Rose Lee memoárja, aki a 20. század kiemelkedő burleszk sztriptíztáncosnője volt. Louise egész életére rányomta bélyegét a könyörtelen és hatalmaskodó anyuka, aki azt akarta, hogy mindkét lányából a showbiznisz ünnepelt csillaga váljon. Amikor a kishúg sikeres táncosnővé avanzsált, Rose mama minden energiáját idősebb lányára összpontosította, majd kiderült, hogy a kedves ifjú hölgy kivételes tehetség a színpadon. Az 1962-ben bemutatott filmben, melyet három Oscar-díjra jelöltek, Natalie Wood lendülete és vitalitása különös szomorúsággal és kétségbeeséssel párosul. Ahogyan több jelenetben is a függöny mögé bújva rejtegeti formás idomait, finom erotikával, mégis hihetetlenül csábítóan alakítja a világ vitathatatlanul leghíresebb "sztriptíz-színésznőjét".

Forrás: AFP

2. Teri Hatcher - Tango és Cash (1989)

A botoxkezelésektől megcsúnyult színésznő az élő bizonyíték arra, hogy a kor még a legelbűvölőbb sztárokat is utoléri, ám évtizedekkel ezelőtt Teri Hatcher még természetes szépséggel hódított a filmvásznon. A tipikus '80-as évekbeli akcióvígjátékban a Lois és Clark című sorozattal befutott sztár Sylvester Stallone karakterének húgát alakította. Tango és Cash Los Angeles két szuperzsaruja, ezért nem csoda, hogy a helyi kábítószermaffia gyorsan rács mögé juttatja őket, és a hekusok szabadulásuk érdekében kénytelenek összefogni. Teri az egyik jelenetben egy hatalmas ventilátor mögül lép színpadra, majd érzéki sztriptízt lejt ezüst melltartóban és fekete tűsarkúban (bár az erotikus látványt némiképp rontja a bugyi alá húzott fényes harisnya), és kicsit dobolgat is, miközben aggódva figyeli a teremben megjelenő rendőröket. A Golden Globe-díjas színésznőnek nem ez volt az egyetlen erotikus jelenete, hisz a Született feleségek egyik epizódjában szexi fehérneműben rögtönzött sztriptízt, hogy meghódítsa a kiszemelt férfit.


3. Lucy Liu - Acélváros (1997)

A kínai származású amerikai színésznő karrierje igazán akkor kezdett szárnyalni, amikor az Ally McBeal című televíziós sorozatban forró leszbikus csókot váltott Calista Flockharttal. Lucy Liu gyönyörű és tehetséges színésznő, és nem szégyenlős, ha az adott szerep megkívánja a testiséget. A 44 éves sztár meztelen karrierjét a Légypapírban kezdte, majd hamarosan olyan hírességek oldalán tűnt fel az Acélváros című amerikai thrillerben, mint Harvey Keitel és Stephen Dorff. Lucy Liu kétségtelenül az egyik legegzotikusabb nő Hollywoodban, és legforróbb pillanata az volt a filmben, amikor fekete lakkcsizmában és fedetlen keblekkel táncolt egy sztriptízbárban a rúd körül, arckifejezése pedig perverz dominára hasonlított. A színésznő úgy nyilatkozott egy lapban, hogy szerinte rengeteg ember fél tőle, mert azonosítják a szerepeivel.  Lucy azt mondta, hogy a férfiak szeretnek félni mellette, sőt elvárják, hogy igazi agresszor legyen, és nem veszik észre, hogy ő valójában ennek teljesen az ellentéte: egy nagyon félénk nő.


4. Lindsay Lohan - Tudom, ki ölt meg (2007)

Miután 2007-ben többször is letartóztatták ittas vezetés miatt, Lilo igyekezett visszacsábítani csalódott rajongóit egy szadista sorozatgyilkosról szóló amerikai thrillerben, azzal a (felelőtlen) ígérettel, hogy ő színészileg sokkal több, mint egy sztriptíztáncosnő. A sztárszínésznő rúdtáncosnőként szerepel a filmben, illetve egy szexjelenetben is feltűnik, ahol megcsodálhatjuk formás vádliját és feszes combját. Bár saját bevallása szerint keményen készült a szerepre (amiért Oscar-díjat is remélt!), a hollywoodi botránykirálynő számára nem volt egyszerű mutatvány a forgatás. Lilo azt nyilatkozta, hogy a felkészülési időszakban az egész teste tele volt horzsolásokkal meg véraláfutásokkal, és a hegymászás szerinte semmi a rúdtánchoz képest. A film hatalmasat bukott, amiért Lindsay elnyerte a legrosszabb színésznőnek járó díjat, és csak remélni tudjuk, hogy jövőbeli terveiben egyetlen film sem szerepel.


5. Rose McGowan - Terrorbolygó (2007)

A Quentin Tarantino és Robert Rodriguez nevével fémjelzett horrorfilm egy meglehetősen deviáns és perverz akciótörténet, ami túlnyomó részben a gonosz örömökről szól: zombiszerű lényekkel, leszakadó testrészekkel, drogokkal és szexszel fűszerezve. A Bűbájos boszorkák című sorozat sztárja a filmben Cherryt, a texasi gogotáncost alakítja, akinek kettétörik a karrierje, amikor egy országúti támadás következtében leszakad az egyik lába. Később golyószórót kap ennek helyére, és a rúdtáncos időkből elsajátított mozdulatokat kiválóan kamatoztatja tüzelés során. A géppuskalábú Cherry a film nyitójelenetében pokoli show-t csinál a színpadon, úgy mozog, mint egy igazi démon, és erotikusan nyalogatja nyelvével a tükröt, ami feledteti a nézőkkel a későbbi borzalmakat. A bártáncosnő gyönyörű popsiját is megcsodálhatjuk egy vízágyas szexjelenetben El Wray-jel (Freddy Rodriguez), és ha másért nem is, ezért mindenképp érdemes megnézni a filmet.6. Halle Berry - Frankie and Alice (2010)

Halle Berrynek nem kell feltétlenül rúdtáncolni ahhoz, hogy őrült szexi legyen a filmvásznon, és bármilyen szerepben tűnik fel, mindig észbontóan gyönyörű. Az Oscar-díjas színésznő karrierje elején már alakított sztriptíztáncosnőt "Az utolsó cserkész" című akciófilmben, de nincs baja a teljes kitárulkozással sem, elég csupán a Szörnyek keringőjében látott vad szexcsatára gondolnunk Billy Bob Thortonnal. A 2010-ben bemutatott Frankie and Alice című kanadai dráma igaz történeten alapul. A 46 esztendős félvér szépség a filmben egy népszerű fekete sztriptíztáncosnőt játszik a '70-es években, aki többszörös személyiségzavarban szenved. Ezek közül Alice, a fehér rasszista nő személyisége különösen megkeseríti a főhős életét, ám Dr. Oztól (Stellan Skarsgard) megkapja a szükséges segítséget. A rendkívül tehetséges színésznő viccelődve nyilatkozott egy magazinnak, hogy nem volt nehéz eljátszani a mentálisan beteg táncosnő szerepét, mert mi sem egyszerűbb, mint levenni a ruháját.7. Agyness Deyn - Elátkozott város (2012)

A dán rendező, Nicolas Winding Refn kultikus Pusher trilógiájának remake-jében az újabban színészi babérokra törő angol modell és énekesnő játssza a kábítószerrel kereskedő Frank (Richard Coyle) barátnőjét. A lenyűgöző külsejű exszupermodell úgy nyilatkozott drogfüggő sztriptíztáncosnő szerepéről, hogy az életben is kedveli a szexi és csajos dolgokat, ám a film hatalmas áttörést jelentett számára, és ennek köszönhetően nyitottabbá és felszabadultabbá vált. Ahhoz, hogy tökéletesen tudja alakítani a drogos Flót, Agyness rendszeresen vett órákat egy londoni sztriptíztáncosnőtől, és többször beszélgetett kábítószerfüggőkkel. Ennek eredményeként csodálkozó gyermeki bájjal formálja meg a rúdtáncos barátnő szerepét, akinek a szemében ott él a szorongás és a félelem. A szőke hajú színésznő a film egyik jelenetében vörös parókában és a mellbimbójára ragasztott piros bojttal lép színpadra, és egyfajta kecses törékenységgel ábrázol egy teljesen újszerű rosszlányt.
 Sztárok szépséghibával: a lyuk is lehet szexi!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121109-szorakozas-mozi-sztarok-akiknek-res-tatong-a-fogaik-kozott.html "Ültem egy padon, és csak bőgtem" - Sztárok, akik pontosan tudják, mit jelent a nélkülözéshttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120927-mozfi-film-szorakozas-a-nyomorbol-a-hirnevig-ezek-a.html Sztárok, akik mindenáron Marilyn Monroe-hoz akarnak hasonlítanihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120804-michelle-williams-lindsay-lohan-madonna-gwen-stefani-scarlett-johansson-christina.html Bosszantó sztárok, akiket tényleg lehet utálni néhahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120406-6-sztar-akiket-tenyleg-lehet-utalni.html Vudu-papnő, nyúlláb és szellemek - Sztárok, akik idegesítően babonásokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120404-sztarok-akik-megorjitoen-babonasak.html Köztünk élő legendák - Sztárok, akik egyesek szerint még ma is élnekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120402-sztarok-akik-egyesek-szerint-meg-ma-is-elnek.html Nem adják fel! - Sztárok, akik súlyos betegséggel küzdenekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120330-sztarok-akik-sulyos-betegseggel-kuzdenek.html