világvége film filmművészet szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma elvileg eljön a világvége, ez esetben pedig nem árt néhány túlélési tipp, hiszen nem vennénk a szívünkre kedves olvasóink tömeges halálát. Megnéztük hát, mit tanácsolnak a filmek ilyen esetekre.

1. Keress egy jó kocsmát!

A Haláli hullák hajnala történetében a világvége zombijárvány formájában következik be, és az emberiség nagy része gyorsan agyzabáló, csoszogó élőhalottá változik. Amikor a film két naplopó főhőse ezt (lassan) észreveszi, és biztonságos menedéken gondolkodnak, egyértelmű a választás: a törzshelyük igazi erődszerű épület, amúgy is ott töltik mindig az idejüket, és még sör is van.

2. Menj könyvtárba!

A Holnaputánban bekövetkező apokalipszist a gyors klímaváltozás hozza el, amelynek révén egy új jégkorszak köszönt be a Földön. Ez első körben árvizet jelent, majd a lehűlés után nagy-nagy hideget. New Yorkban mindkettő ellen jól véd a közkönyvtár, mivel magasan fekszik, jól szigetel, és még tüzelő is akad benne bőven.


3. Szerezz egy bevásárlókocsit!

Az út című film már a világvége utáni állapotokat mutatja be: minden kopár, lepusztult, nincsenek növények és állatok, és néhány túlélő kószál csak a pusztaságban, élelemért gyilkolva egymást. Ilyen helyzetben a legpraktikusabb eszköz a főszereplő apának és kisfiának egy bevásárlókocsi, amivel legalább a cuccaikat szállítani tudják - persze nem árt, ha van benne jó sok konzerv és néhány fegyver is.

4. Repülj Ázsiába!

A 2012 című film konkrétan a mára megjövendölt világvégéről szól, ami ebben a moziban a Föld magjának kitörése és az abból következő árvizek és földrengések miatt jön el. Ez a levegőben úszható meg a legkönnyebben - legalábbis míg odaér az ember az Ázsiában kialakított titkos túlélő bunkerekbe. Addig viszont nem árt lenyúlni egy-egy repülőgépet, ahogyan azt a filmbeli család is teszi.

5. Ess szerelembe!

Kicsit csalunk az utolsó tippünkkel, mert a Míg a világvége el nem választ című mozi főhőseiről nem tudhatjuk, hogy túlélték-e a Földbe csapódó meteor formájában érkező végítéletet - de mivel addigra megtalálták egymást, így talán ez már nem is számít annyira.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.