Dívák és prosecco - Programok nőnapra

ünnep szórakozás program nőnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reméljük, egy szál virággal rád is gondoltak ezen a napon, de ha mégsem, akkor se keseredj el! Hallgass örökzöld slágereket, tölts egy estét Adyval és Lédával, és ha megszomjaznál, kortyolj zamatos borokat. A Life.hu összegyűjtötte neked a legjobb programokat nőnapra.

1. Hét boszorka - Világslágerek színházrajongóknak

Töltsd a nőnapot hét magyar díva társaságában a Centrál Színház Hét boszorka című zenés estjén Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Polyák Lilla/Ágoston Katalin, Pokorny Lia és Tompos Kátya társaságában, akik előadásukkal szórakoztatják amjd a közönséget. Magyar örökzöldek, világslágerek csendülnek fel vágyról, boldogságról, szerelemről olyan szerzőktől, mint Seress Rezső, Kurt Weill, Louis Armstrong, Edit Piaf, Leonard Cohen, Liza Minelli.

Forrás: www.centralszinhaz.hu
Forrás: www.centralszinhaz.hu

Hol?
Budapest, Centrál Színház
Mikor?
2013. március 8. 19.00
Bővebb infó: http://www.centralszinhaz.hu/eloadasok/program/52188/het-boszorka

2. Ady és Léda - Előadások nem csak szerelmeseknek

Ha rajongsz Ady verseiért, és érdekel, hogy milyen volt a kapcsolata Lédával, akkor ott a helyed az OSZK (Országos Széchenyi Könyvtár) Dísztermében, ahol egy különleges női sors bemutatására vállalkoznak a szervezők. A költő műveinek, hagyatékának tükrében kiváló irodalomtörténészek tartanak előadást Ady és Léda szenvedélyes kapcsolatáról, az igazi nagy múzsa, Léda lenyűgöző szellemiségéről Ady versein keresztül. Az esten fellép Micheller Myrtill és zenekara vadonatúj műsorával, amely a múlt század Franciaországát idézi fel, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob felállású zenekar kíséri.

Hol?
Országos Széchenyi Könyvtár
Mikor?
2013. március 8. 16.00-19.00
Bővebb infó: http://www.oszk.hu/konyvtarlat/konyvtarlat-leda

3. Budapesttől Mexikóig - Érzéki borfesztivál ínyenceknek

Kik azok a modern kori jedilovagok? Vajon milyen az angol királyi udvar és James Bond pezsgője? Kínában is értenek a borokhoz? Ha érdekelnek a kérdésekre adott válaszok, nyitott vagy a különböző országok kultúrájára, és szívesen kortyolgatsz zamatos borokat, akkor ne hagyd ki a tavasz egyik legizgalmasabb gasztronómiai rendezvényét, a VinCE Budapest Borfesztivált, ahol mintegy 160 kiállító 1000-féle borát kóstolhatod meg a világ minden tájáról.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Hol?
Corinthia Grand Hotel, Budapest
Mikor?
2013. március 8-10.
Bővebb infó: http://vincebudapest.hu/

4. Hősnők és írók - Irodalmi délután az esti koktél előtt

Írás közben nővé változni? Lehetséges lenne ez? Egyáltalán: egy író mit tudhat a nőkről, ha férfi? Igaz volna, hogy a legnagyobb regényhősnőket férfiak alkották? Ha szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre, akkor látogass el az Írók boltjába, ahol Bódis Kriszta beszélget Scherter Judittal, a Hősnők és írók c. könyv szerzőjével. Az író nem csupán kilenc mai magyar író portréját rajzolta meg könyvében, nem csupán kilenc érdekes egyéniség életművét világítja meg érzékeny kérdéseivel, hanem arról a különös viszonyról is mond valamit, amelyről mintha mindent tudnánk és semmit sem, és ami az emberiség első napjai óta férfit és nőt, anyát és gyermekét, szerelmest és szeretőt összefűz. Az izgalmas beszélgetős délutánon Forgách András, Kukorelly Endre, Márton László, Parti Nagy Lajos és Spiró György is vendég lesz.

Hol?
Budapest, Írók boltja
Mikor?
2013. március 8. 16.00
Bővebb infó: http://www.irokboltja.hu/?t=rendezvenyeink

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.