A Szombat Esti Láz A Nagy Duettel és korábbi önmagával szemben is alulmarad, de még mindig szórakoztatóan zsibbasztja az agyat. Így kell trashműsort gyártani.


Még hogy egy helyben toporog a magyar televíziózás? Ugyan már! A Dal című produkcióról megmondtuk már a magunkét, de ez nem jelenti azt, hogy a kereskedelmi adók időközben tétlenkedtek volna. A szokásos évi tehetségkutató-dömping mellett elterjedt ugyanis a műfajnak egy bizarr vadhajtása, amelynek lényege, hogy egy csapat profi előadót összeeresztenek egy csapat, az adott területen teljesen amatőr, de kellően exhibicionista celebbel és meglátják, párokba állítva mit kezdenek egymással egy giccsesen berendezett stúdióban. A kereskedelmi tévék rutinosan lestoppolták a két legősibb művészeti ágat: a TV2 énekkel nyomul (A Nagy Duett), míg cikkünk tárgya természetesen tánccal.

A kieső Bálint Antónia és párja, Angyal András produkciója:


Ezzel persze lemondanak a tehetségkutatók dicső és megható pillanatairól: itt nem fordul meg a közmunkások kapáját a sztárságra cserélő trubadúr, látássérült őstehetség, csiszolatlan, de lehengerlő hangú szépfiú, csak a már befutott nevek futnak még egy kört. Cserébe semmi szükség fárasztó és kínos castingra, mindkét csatorna berendeli mozgósítható, szerződéses celebjeit, oszt' jónapot. Bár a stáb nyilván kikérné ezt magának, az angolszász területen van egy kifejezetten ilyen műsorokra használt műfaji meghatározás: trash, azaz hulladék. Abban azért gyorsan egyezzünk meg: nincs ezzel baj. Ha nem akar többnek tűnni, mint ami, nem veszi komolyan magát és okosan használja szereplőit, akkor mindez bitang szórakoztató tud lenni. A hacukákból és a díszletekből azonnal látszik: míg a TV2 a kreatívabb, az RTL II a giccsesebb végén fogja meg a trasht, de sebaj, önnfeledten adjuk át magunkat a szombat esti agyzsibbasztásnak.

A zsűri által leginkább kedvelt produkció - Varga Iza és Szakál Tibor kettőse:


Nem csalódunk. A műsor sokkal inkább konkrétan, mint átvitt értelemben izzadságszagú. A nézőket a zépluszos múltját az egész stábból a legelegánsabban megúszó Lilu fogadja, mosolyogva, végtelen magabiztossággal táncol közepesen bénán. A főcím (és mint kiderül, maga a műsor) ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország végleg és menthetetlenül beleragadt a latinzene-kultuszba, ehhez képest kifejezetten üdítő, hogy hőseink egy Muse-számra mutatkoznak be kollektíven. Azonnal látszik, hogy finoman szólva vegyes a felhozatal, de épelméjű néző nyilván nem gondolja, hogy az egész a táncművészeti kifejezőeszközökről szól és nem Tóth Gabi melltartó nélkül, brutálisan feszülő atlétában bemutatkozó új lökhárítójáról. A helyzet az, hogy a tánc az fáj, no nem a nézőknek, hanem a táncosoknak - figyelmeztet a zsűri szaktekintélye, Szirtes Tamás. Mi ez utóbbiban nem vagyunk biztosak, de várjuk ki a végét.A legemlékezetesebb pillanatok

Hogy mi történt szombat este az RTL II-n, azt nehéz részletezni, egyszerűen azért, mert az sem tudjuk, hol kezdjük. Bálint Antóniánál, aki olyan ruhát kapott, amelyet a legprofibb versenytáncosoknak is csak a merészebbje engedett volna meg magának? A testvére barátnőjének combját merészen megcsókoló Vastag Csabánál? Vagy a meggyőző csípőperformanszt bemutató Győrfi Pálnál, akire ezentúl a legsúlyosabb tömegbalesetek mellett sem tudunk majd ugyanúgy nézni? Hagyjuk is a korrekt beszámolót, emlékezzünk meg inkább néhány jellemző pillanatról.

- Tóth Gabi a próbán az új melleivel viccelődik, élesben pedig természetesen megmutatja, amit csak lehet, elmegy egészen a 12-es karika alsó határáig. Szirtes Tamás mintha azt sem tudná, hova nézzen.

A nyitány, ahol elszabadultak Tóth Gabi mellei:


- A számok közt Csonka Pici viszi a hátán a show-t (sajnos Lilu helyett is), Szilveszter gazdát bukolikus költészettel konferálja fel és jól hangzik a szájából a Majkáné Vékonyka Dundika név is.
- Vajon mit kompenzál Istenes Bence az állandó jópofizással? Majdnem megsajnáljuk Südi Iringót. A moonwalk és úgy általában a lábmunka azért meggyőző, Esztergályos Cili szexet gyanít.
- Szilveszter gazda a legnagyobb király! A falusi diszkó mozgáskultúráját ("jó viszonyban vagyok én meg a tánc") finoman elegyíti a felvilágosodás előtti feudális kultúra hímsovinizmusával ("nehéz az, hogy egy nő mondja meg, hogy mit csináljak"), magát a koreográfiát pedig seggcsapkodós mozdulatokkal teljesíti ki, fittyet hányva partnere útközben leszakadó mikroportjára. Pici nagy karriert jósol nekik az eljövendő falunapokon.

A zsűrit csak fél szemmel figyeljük (kivéve Esztergályos művésznőt, aki lehengerlő lelkesedéssel hadonássza végig a műsort), a pontozást még úgy sem; meggyőződésünk, hogy az értékelés jelentéktelen mellékszereplő a Szombat Esti Lázban. Nem értjük a háromórás műsoridőt (ebben a produkcióban csak kettő van), és azon kapjuk magunkat, hogy hiányzik a kiabáló Ördög Nóra, de annyi baj legyen. A Szombat Esti Láz egy árnyalatnyit fakóbb és laposabb, mint volt, de még mindig bűnös élvezet. Annak azért örülünk, hogy most sokáig nem kell popslágerek szambafeldolgozásait hallgatnunk.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!Elvált és küzd a kilókkal a szöszi sorozatsztárhttp://www.life.hu/szorakozz/20130308-jennie-garth-sorozatsztar-kinszenvedve-tudja-megorizni-alakjat.html Hihetetlen siker a Szent Johanna Gimi bemutatójánhttp://www.life.hu/szorakozz/20130309-a-szent-johanna-gimi-konyvsorozat-befejezo-kotetenek-bemutatoja-hihetetlen-sikert.html Kiborult Rihanna anyukájahttp://www.life.hu/szorakozz/20130309-rihanna-enekesno-edesanyja-kiborult-lanya-leder-fotoi-miatt.html Friss! Sajnos mégsincs jobban Cipőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130309-bodi-laszlo-cipo-allapota-nem-valtozott.html Sztármamák a strandon - Heti bulvárkoktélhttp://www.life.hu/szorakozz/20130308-a-lifehu-heti-bulvarkokteljaban-szerepel-csisztu-zsuzsa-katalin-hercegno-carmen.html