Tóth Gabi kritika Csonka András Bálint Antónia RTL II Lilu Szombat esti láz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szombat Esti Láz A Nagy Duettel és korábbi önmagával szemben is alulmarad, de még mindig szórakoztatóan zsibbasztja az agyat. Így kell trashműsort gyártani.


A kieső Bálint Antónia és párja, Angyal András produkciója:


A zsűri által leginkább kedvelt produkció - Varga Iza és Szakál Tibor kettőse:


Nem csalódunk. A műsor sokkal inkább konkrétan, mint átvitt értelemben izzadságszagú. A nézőket a zépluszos múltját az egész stábból a legelegánsabban megúszó Lilu fogadja, mosolyogva, végtelen magabiztossággal táncol közepesen bénán. A főcím (és mint kiderül, maga a műsor) ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország végleg és menthetetlenül beleragadt a latinzene-kultuszba, ehhez képest kifejezetten üdítő, hogy hőseink egy Muse-számra mutatkoznak be kollektíven. Azonnal látszik, hogy finoman szólva vegyes a felhozatal, de épelméjű néző nyilván nem gondolja, hogy az egész a táncművészeti kifejezőeszközökről szól és nem Tóth Gabi melltartó nélkül, brutálisan feszülő atlétában bemutatkozó új lökhárítójáról. A helyzet az, hogy a tánc az fáj, no nem a nézőknek, hanem a táncosoknak - figyelmeztet a zsűri szaktekintélye, Szirtes Tamás. Mi ez utóbbiban nem vagyunk biztosak, de várjuk ki a végét.

Combok és rojtok - Ruhamustra a Szombat Esti Lázban



A legemlékezetesebb pillanatok





A nyitány, ahol elszabadultak Tóth Gabi mellei:


- A számok közt Csonka Pici viszi a hátán a show-t (sajnos Lilu helyett is), Szilveszter gazdát bukolikus költészettel konferálja fel és jól hangzik a szájából a Majkáné Vékonyka Dundika név is.
- Vajon mit kompenzál Istenes Bence az állandó jópofizással? Majdnem megsajnáljuk Südi Iringót. A moonwalk és úgy általában a lábmunka azért meggyőző, Esztergályos Cili szexet gyanít.
- Szilveszter gazda a legnagyobb király! A falusi diszkó mozgáskultúráját ("jó viszonyban vagyok én meg a tánc") finoman elegyíti a felvilágosodás előtti feudális kultúra hímsovinizmusával ("nehéz az, hogy egy nő mondja meg, hogy mit csináljak"), magát a koreográfiát pedig seggcsapkodós mozdulatokkal teljesíti ki, fittyet hányva partnere útközben leszakadó mikroportjára. Pici nagy karriert jósol nekik az eljövendő falunapokon.

A zsűrit csak fél szemmel figyeljük (kivéve Esztergályos művésznőt, aki lehengerlő lelkesedéssel hadonássza végig a műsort), a pontozást még úgy sem; meggyőződésünk, hogy az értékelés jelentéktelen mellékszereplő a Szombat Esti Lázban. Nem értjük a háromórás műsoridőt (ebben a produkcióban csak kettő van), és azon kapjuk magunkat, hogy hiányzik a kiabáló Ördög Nóra, de annyi baj legyen. A Szombat Esti Láz egy árnyalatnyit fakóbb és laposabb, mint volt, de még mindig bűnös élvezet. Annak azért örülünk, hogy most sokáig nem kell popslágerek szambafeldolgozásait hallgatnunk.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.