Tavaszi zsongás - Programtippek hétvégére

pálinka program szabadidő programajánló borfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Futni vágysz, szívesen kortyolgatnál finom borokat vagy pálinkákat, esetleg napsütés ide vagy oda, te mégis a filmnézésre szavazol? A Life.hu most segít neked a választásban. Íme programtippjeink az első igazi tavaszi hétvégére. 

1. Bújj futócipőbe! -Vivicittá Városvédő Futás

Szeretsz futni, és szívesen összemérnéd az erődet a hétvégén másokkal is? Akkor vedd fel a legkényelmesebb sportruhádat, a futócipődet, és irány a Telekom Vivicittá Városvédő Futás, amelyen minden mozogni vágyó megtalálhatja a magának megfelelő távot: a 800 méteres családi futás mellett 3,2 (Minicittá), 7 (Midicittá) és 10 km-en (Vivicittá), illetve félmaratonon lehet rajtolni, de 3,2 km-es gyaloglás is teljesíthető. A verseny a Margitszigeten lesz, a táv pedig érinti a főváros legszebb helyeit.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Mikor?
2013. április 21.
Hol?
Budapest, rajt: Margitsziget
Bővebb infó: http://www.futanet.hu/cikk/28-vivicitta-varosvedo-futas-image

2. Borkóstolás Argentínától Új-Zélandig - Spirit of Wine

Ha szereted a finom borokat, és semmi pénzért se hagynál ki egy borfesztivált sem, ahol finomabbnál finomabb nedűk közül válogathatsz, akkor vegyél részt a Spirit of Wine nemzetközi és magyar bor- és párlatbemutatón, ahol mintegy 11 ország, 60 pince- és párlatkészítő várja a borkultúra szerelmeseit. A rangos rendezvényen mintegy 300 italt kóstolhatsz meg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mikor?
2013. április 20.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/events/117179691805420/?fref=ts

3. Kutyára vágysz? Fogadj örökbe!

Régóta vágysz egy aranyos ebre, és úgy érzed, itt az ideje, hogy örökbe fogadj egyet? Akkor erre kiváló alkalmad nyílik április 20-án szombaton 10-15 óra között a Vigyél Haza Alapítvány Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat Telepén (X. kerület, Budapest, Illatos út 23/A), ahol örökbefogadó napot tartanak. Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai valamennyi, erre rászoruló kutyát megszépítenek. A gazdára váró négylábúakról az alapítvány fotókat is készített, amelyeket itt tekinthetsz meg. Az új kutyatulajdonosok valamennyi ebet oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 5000 Ft térítési díj ellenében. Az ezen a napon örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalja az alapítvány, a gazdikról pedig kedvencükkel együtt fotó készül, amelyet kinyomtatva adnak át az örökbe fogadónak.

Forrás: Facebook/Vigyél Haza Alapítvány
Forrás: Facebook/Vigyél Haza Alapítvány

Mikor?
2013. április 20.
Hol?
Budapest, X. ker., Illatos út 23/A
Bővebb infó: http://www.vigyelhaza.hu/

4. A vígjátéktól a szexig - Francia filmtavasz

Akár jó idő van, akár esik, filmeket nézni mindig jó, főleg, ha azok a francia művészek alkotásai. A francia filmtavasz keretében az ország számos pontján (pl. Balassagyarmat, Budapest, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Dunaújváros, Eger stb.) vehetsz részt az izgalmas fesztivál rendezvényein. Az esemény vendége - amelyen szám szerint 9 alkotást tekinthetsz meg - Deborah Revy, a Q-Érzékek birodalma c. film főszereplője és Jean-Paul Jaud, a Kísérleti nyulak vagyunk? c. film rendezője lesz. Az idei kínálatból nem maradhat ki az egyedi hangvételű vígjáték, dráma, két különleges dokumentumfilm mellett két olyan alkotás sem, amelyek kendőzetlenül beszélnek a szexről.

Forrás: Facebook/Francia Filmtavasz
Forrás: Facebook/Francia Filmtavasz

Mikor?
2013. április 18-21.
Hol?
Az ország több pontján
Bővebb infó: http://anjoulafayette.eu/

Vidék:

Kezdd pálinkával a szezont! - 14. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál

A nemes nedű megkóstolására nem is választhatnál jobb várost, mint Gyulát, ahol főzött párlatokkal neveznek a magyar, illetve a Kárpát-medence más régióiból érkező versenyzők. A rendezvényen fellép többek között a Bikini, a Magna Cum Laude, a Hooligans, de lesz Sátorbál, Nosztalgia Disco és szépségverseny is.

Forrás: www.palinkafesztival.hu
Forrás: www.palinkafesztival.hu

Mikor?
2013. április 19-21.
Hol?
Gyula
Bővebb infó: http://www.palinkafesztival.hu/


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.