bikafuttatás Pamplona Spanyolország sérülés baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pamplonai bikafuttatások utolsó napján öklelt fel egy bika egy ausztrál nőt. Négy másik ember kisebb sérülésekkel és karcolásokkal úszta meg a bikafuttatást.

Mellkasán érte a szúrás azt a 23 éves nőt, akit felöklelt a bika - mondta a pamplonai egészségügyi hatóságok képviselője. Az ausztrál állampolgárságú nő egy kerítésre kapaszkodott fel, a küzdőtér előtti területen, amikor az egyik bika megdöfte. A többi ember úgy sérült meg, hogy a bikák futás közben fellökték őket.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A San-Fermin-ünnep keretében a múlt szombat óta mindennap reggel nyolc órakor kiengedtek hat erre a célra tenyésztett bikát. A futóknak a macskaköves szűk utcákon csaknem 850 métert kellett megtenni az aréna felé hajtott, több mint 600 kilogramm súlyú bikák előtt. A cél, hogy a résztvevők a lehető legközelebb kerüljenek a bikákhoz anélkül, hogy megsérülnének.

Egy-egy menet hozzávetőleg négy percig tart, és azon 2000-3500 futó vesz részt. Évente rendszerint 200-300 sérülést számlálnak, ezek három százaléka súlyos. 1911 óta 15 halottja volt a bikafuttatásnak, legutóbb 2009-ben halt meg egy 27 éves spanyol férfi.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.