Sérülésekkel ért véget az egyetemi kötélhúzás

végtag törés kötélhúzás sérülés Corvinus Egyetem verseny Szabadság híd BME
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen megsérültek, amikor hétfő éjjel megrendezték a hagyományos kötélhúzó versenyt a Műszaki Egyetem és a Corvinus hallgatói között a Szabadság hídon. A szervezők korábban ellenőrizték a kötelet.

A gondot az okozta, hogy a kötél elszakadt, többen elestek és megsebesültek. A távirati iroda úgy tudja, hét ember került kórházba, hárman végtagtöréssel.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A mentők ellátnak egy sérültet

A Life.hu egy BME-s hallgatótól megtudta, hogy nem tört ki pánik a helyszínen, mindkét egyetem szervezői azonnal hazaküldték a hallgatókat. "Úgy tudom, két lány sérült meg, az egyik a csuklóját törte el, a másik a fejét ütötte be" - mondta Regina, egy 23 éves egyetemi hallgató, aki szemtanúja volt a balesetnek. Az esemény Facebook-oldalán is egy lány állapota miatt aggódnak. A kötél elszakadásának pillanatában 7-800 ember volt a hídon, a BME hallgatói képviselete szerint emiatt volt több mentőautó. Ettől függetlenül valószínű, hogy a többi sérült nem egyből került a mentősök elé, olyan nagy volt a tömeg. A szervezők szerint a kötél állapotát többször ellenőrizték, és semmi szakadásra, gyengülésre utaló nyomot nem találtak előzőleg. Azt nem tudni, indul-e fegyelmi eljárás a rendezvény szervezői ellen - tudósít a 444.hu.

Nézd meg, hogyan szakadt el a kötél:

Heidi Klum is Emmy-díjat nyerthttp://www.life.hu/szorakozz/20130916-heidi-klum-szupermodell-emmydijat-nyert.htmlKatalin húgával mulatott Harry és Vilmos herceghttp://www.life.hu/szorakozz/20130916-katalin-hercegno-nelkul-pippa-middletonnal-erkezett-harry-herceg-es-vilmos.htmlEmmy-díjat nyert a magyar jelmezkivitelezőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130916-homonnay-gabor-jelmezkivitelezo-emmydijat-nyert-jeremy-irons-jelmezevel.htmlBoldogtalanná tesz a Facebook?http://www.life.hu/szorakozz/20130822-kozossegi-oldalak-boldogtalanna-tesz-a-kozossegi-kommunikacio.htmlSzinkronizálni kellett Osvárt Andreáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130913-osvart-andrea-szinesznot-huszarik-kata-szineszno-szinkronizalja-a-szallito-cimu.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.