bemutató mozi filmpremier 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év vége nem csupán az összegzés, de az előretekintés és a várakozás időszaka is, és nincs ez másképp a moziban sem. A Life.hu épp ezért most összegyűjtött 10 olyan filmet, amikre biztosan érdemes lesz figyelni jövőre a moziműsort böngészve.

12 év rabszolgaság

Rögtön az év első napjaiban kerül a hazai mozikba azon alkotás, amelyet az idei Oscar-gála egyik fő esélyeseként emlegetnek már most. Parádés szereplőgárda (Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor), egy eddig csupa emlékezetes filmet produkáló rendező (Steve McQueen - Éhség, Shame - A szégyentelen) és egy igaz történet a 19. századi Amerikából: egy szabad fekete férfit elrabolnak, és eladnak rabszolgának a déli államokban, ezután pedig 12 évnyi megpróbáltatás vár rá.

Hazai premier: 2014. január 2.


Amerikai botrány

Szintén a rendező személye (David O. Russell - Napos oldal, A harcos) és a benne szereplő sztárok tömkelege (Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence) miatt övezi nagy várakozás az Amerikai botrányt, amely a hetvenes években játszódik, és egy titkosszolgálatokkal együttműködni kénytelen zűrös szélhámoscsapat kalandjait meséli el. Ráadásul a szerep kedvéért meghízott Christian Bale méretes pocakját is megcsodálhatjuk benne.

Hazai premier: 2014. január 23.


A nimfomániás

Borítékolhatóan az év egyik botránymozija lesz a polgárpukkasztásra amúgy is előszeretettel utazó Lars von Trier új, megalomániás produkciója: az extra hosszúságú film két részre vágva kerül a mozikba, a második rész egy hónappal az első után. Mindez pedig azért nem rontja az élvezetet, mert amúgy is különálló epizódokat, összesen nyolc darab történetet mutat be a film, melyekben egészen híres színészek (Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Uma Thurman, Willem Dafoe) egészen kendőzetlenül vállalják be a szexjeleneteket.

Hazai premier: 2014. január 16.

Megdönteni Hajnal Tímeát

A 2014-ben érkező magyar filmek közül ezt a Valentin-napra időzített komédiát választottuk, mert Herczeg Attila rendezésében látni véljük az esélyt, hogy visszahozza a nézőket a moziba a hazai produkciókra is. A történet egy érettségi találkozón kötött fogadásból indul, melynek keretében az egykori haverok versenyt indítanak: ki tudja előbb meghódítani a suli valaha volt legjobb nőjét?

Hazai premier: február 13.

Műkincsvadászok

George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman - ráadásul George Clooney saját rendezésében, és egy olyan igaz történettel, melyben egy második világháborús elitalakulat a nácik által elrabolt műkincsek után kutat... Nem csoda, hogy az év egyik első számú kalandfilmjének ígérkezik.

Hazai premier: 2014. február 20.


Noé

Meglehetősen szokatlan az utóbbi évtizedekben Hollywoodtól, hogy bibliai történeteket dolgozzon fel, jövőre mégis két ilyen nagyszabású mozi is érkezik: Ridley Scott Mózes-filmje Christian Bale-lel, és Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, Fekete hattyú) Noéja, Russel Crowe-val a címszerepben. Utóbbinak ráadásul már az előzetesét is meg tudjuk mutatni, nem akármilyen látványra van kilátás.

Hazai premier: 2014. március 27.

Demona

Már mi is írtunk Angelina Jolie következő, boszorkányosan sötétnek ígérkező filmjéről, melyben az ismert Csipkerózsika-történetet fordítják ki, ezúttal mindent a főgonosz szemszögéből elmesélve. Ki tudja, talán a végén még az ő indokait is meg fogjuk érteni...

Hazai premier: 2014. tavasz


Nebraska

Bizonyára nem ez lesz a legnagyobb bevételeket hozó 2014-es film a hazai mozikban, de az biztos, hogy az egyik legjobb - az édesbús "dramedy”-k mestere, Alexander Payne (Kerülőutak, Utódok) a hírek szerint igazi remekművet hozott össze. A történet egy öreg piásról szól, aki a rá vigyázó fiával együtt indul el egy jó hosszú útra, Nebraskába - átvenni az egymillió dolláros nyereményét.

Hazai premier: 2014. tavasz


Sin City: A Dame To Kill For

Minden idők egyik legjobb képregényfilmjének folytatása évek óta húzódik, de 2014-ben már tényleg megérkezik: Robert Rodriguez kalauzolásával visszatérünk a bűnök városába, azaz Sin Citybe, hogy egy egészen lenyűgöző névsorú szereplőgárda (Josh Brolin, Bruce Willis, Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Mickey Rourke, Jessica Alba, Lady Gaga!) sötét kalandjain izgulhassunk. Természetesen ezúttal is Frank Miller kultikus képregénye nyomán!

Hazai premier: 2014. nyár

Forrás: http://cdn.screenrant.com


Interstellar

Christopher Nolan vitán felül a jelen legsikeresebb rendezője, aki a Batman-filmekkel felhagyva most egy saját ötletből készített mozit, méghozzá olyan színészekkel, mint az utóbbi időben megtáltosodó Matthew McConaughey, vagy Anne Hathaway és Jessica Chastain. Az Eredethez hasonló csavaros történetre és különleges látványvilágra számíthatunk ebben a szabálytalan sci-fiben, sajnos csak az év vége felé.

Hazai premier: 2014. november 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.