Mert túlságosan jól alakítja a depressziós, manipulatív feleséget, aki hülyére veszi a férjét, aki mindenki mást hülyére vesz, de az asszonnyal, Rosalynnel, nem boldogul. A szerep túlontúl hiteles - és bár a moziban jót röhögünk rajta, be kell látnunk, hogy a tükör egy kicsit sem torzít. Minden második házasságban ilyen asszony szívja a férje vérét - nálunk is. Csak kevesebb pénzért. Megnéztük az Amerikai botrányt.

A történet nagyon szövevényes, de röviden annyi, hogy van egy szélhámos pár, akit lekapcsol az FBI ambiciózus ügynöke, ám futni hagyja őket, ha segítenek lebuktatni a korrupciós ügybe keveredő politikusokat. Mindenki nagyobb halnak adja ki magát, mint amekkora, és a végén felbukkan a maffia legjobb embere - Robert de Niro, ki más? -, és innentől mindenkinek veszélyben van az élete.

Forrás: http://www.americanhustle-movie.com/

Főhősünk, a kopaszodó, pocakosra kerekedett Christian Bale fejére már rá is húzzák a vászonzsákot, amikor kitalálja a mentőötletet, amivel mindenkit kiment a bajból, akit csak duzzogó felesége bemártott a maffiánál. A vígjáték csúcspontján vagyunk, a közönség hangosan nevet, amikor az asszony elmagyarázza, hogy tulajdonképpen ő azért árulkodott, mert így helyezte stressz alá a férjét, aki ettől tudta kitalálni a mentőötletet, ezért végül is megköszönhetné, hogy ő, az asszony kicsikarta belőle a megoldást - ugye, nem is olyan buta ő, mint amilyennek a férje beállítja… Szóforgatásból ötös. Ettől a nőtől csak tanulni lehet.

És levonni a tanulságot: soha ne sértsd meg a feleséged, mert azzal csak rosszul járhatsz! Megcsalhatod, üzletelhetsz másik nővel, de soha ne mondd rá azt, hogy ostoba. Mert bebizonyítja, hogy hozzád képest korántsem az. És még valamit: mindig a feleség jár jól. Van a filmben egy-két partnercsere, de a végén a megcsalt asszony befiatalít és a szeretőnek jut a pocakos exférj, akinek ráadásul be kell adni a szívgyógyszerét. Hát, szeretői szempontból nem épp az évszázad üzlete…

Mire azonban eddig a tanulságig eljutunk, már egészen a hatása alá kerülünk a visszafojtott szexuális energiának. Bár egyetlen bimbóvillantás sincsen, de melltartót sem viselnek a nők - a sztori szerint 1978-at írunk, vélhetően abban az évben írhatták a melltartóértékesítés fekete krónikáját. Jennifer Lawrence gyönyörű dekoltázsával, édesen kerek pofijával és még kerekebb melleivel csábít, a szeretőt alakító Amy Adams pedig hasig érő dekoltázsa mellett abban mesteri, hogyan lehet egy férfit felcsigázni és irányítani - anélkül, hogy odaadná magát neki. És elcsattan egy leszbicsók is (a képen látható jelenet végén.) 

Forrás: http://www.americanhustle-movie.com/

A film 3 Golden Globe-ot kapott, és mellé még négy jelölést, valamint 10 BAFTA- és 10 Oscar-jelölést - egyszóval a szakma igen nagyra értékeli. Egy anti-hollywoodi mozi pereg a vásznon, ahol a főhősnő lábán vörös szeplők között látjuk a kék visszereket és néha az arcok is a sminkeletlenség hatását keltik. A látvány korántsem 3D, mintha nem is amerikai, sokkal inkább norvég-dán-svéd koprodukció lenne. Hollywood megtanult európai filmet készíteni. Igaz, olyan jelmezekkel, sminkekkel és hajakkal, amilyeneket utoljára a San Francisco utcáin vagy a Starsky és Hutchban láthattunk. (Amúgy a legnegatívabb szereplő - Bradley Cooper - pont a bongyor Hutchra hajaz.)

Szemben a látvánnyal, a sztori viszont nagyon is amerikai (politikusokat kell megvesztegetni ahhoz, hogy New Jerseyben kaszinók épülhessenek arab befektetői tőkéből). Az ingatlanbizniszben összefonódó politikai tőke és maffiavagyon, valamint lebuktatásuk igénye vélhetően rendkívül aktuális téma lehet a tengerentúlon, ennek is szólhat a rengeteg jelölés.

Forrás: http://www.americanhustle-movie.com/

Az Amerikai botrány vérbő vígjáték, amelynek végigvitt poénjai igazi, önfeledt röhögést váltanak ki – egyszer sem kellett az órámra pillantanom a 137 perc alatt! A káprázatos színészi teljesítmények, a remek vágás, a csodás eredeti zenék és látványvilág hamar magával ragad és egészen a stáblistáig nem enged el. Jó szórakozást kívánok hozzá!