kulturális programajánló pmsza fesztivál Budapest Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a hétvégén mindenképpen fesztiválozz - az alkalmad lehet bármi: ünnepeld a tavaszt, önmagadat, a fejlődő várost vagy az uniós csatlakozás 10. évfordulóját - az alkalom mellékes, a lényeg, hogy érezd jól magad!

Budapest Essentials fesztivál

2014. május 29.-június 1.

Már most írd be a naptáradba, hogy május végén rendezik meg az első Budapest Essentials fesztivált, ami a megújult főváros imidzsünnepe lesz. Biztosan te is észrevetted már, milyen hatalmas változáson ment át Budapest - jó végigsétálni a megszokott, turistacsalogató helyszínek mellett a megújult utcákon és tereken, mulatni a város szórakoztató negyedeiben. A fesztivál célja, hogy a budapesti életérzés közkinccsé legyen - mindezt a kikapcsolódás, a szórakozás, a rekreáció, a kultúra és a gasztronómia jegyében. Keresd a programokat, és egyél, igyál, mulass jól a budapestiekkel!

Telekom Labdarúgó Diákolimpia

2014. május 10-11.

Ha egy kicsit is szereted a focit, esetleg a gyerkőcöt szeretnéd rávenni arra, hogy rendszeres sportként a labdarúgást válassza, akkor ott a helyed ezen a nagyszabású focieseményen, ahol több mint 700 gyerek mutatja meg, mit tud. A összes tavalyi győztes csapat játszik, köztük a Budapest IX. kerületi Szent-Györgyi Albert 12 évfolyamos Iskola leánycsapata, akik 2013-ban a bordeaux-i ISF iskolai világbajnokságon bronz érmet szereztek. A mostani hétvégén zajló kétnapos futball-show-n a free-style világbajnok Szász Kitti és az Animal Cannibals vesznek részt, a gyerekek találkozhatnak válogatott focistákkal, így Juhász Rolanddal (Videoton) és Mészöly Gézával (az U19-es válogatott szövetségi edzője), valamint Hajdú B. István élő szakkommentárjait hallhatják

Szambalázban ég a város!

2014. május 10.

Szombaton a Vörösmarty téren, a Szambázz, Budapest! felvonuláson garantáltan megtáncoltatnak mindenkit Tolvai Renivel, Kiss Virággal és Debreczeni Zitával. A dobshow-t és a lüktető ritmust a Z-Drums biztosítja a négy szambatáncosnő és a táncoló tömeg látványos felvonulásához.

Fesztivál májustól szeptemberig

2014. május 8-10.

"Ha belépsz a sövényen, hagyd kint a valóságot!" - kérik a Budapest Park házigazdái. "Európa legnagyobb, egész nyáron nyitva tartó szabadtéri szórakozóhelyén a norma bomolva hull a porba, a zene 4 tánctéren tölti ereid élettel, hol a gitárok ereje, hol a DJ-k ütemjele vezet, hogy sose tévedj el!" A hétvégén lehet zh-t égetni, de legalábbis kiereszteni a vizsgák okozta gőzt, szombaton például az Animal Cannibalsszel vagy a The Carbonfoolsszal!

Májusköszöntő Családi Hétvége

2014. május 10-11.

Számos program, többek között ingyenes lufihajtogatás és arcfestés, kézműves foglalkozás, X-box játékok, óriás társasjáték és Mese Kvíz, valamint élőbena Minimax figurái, Picicica és Macikutya várja a gyerekeket. Május 10-én, szombaton 15.30-tól Vig Balázs, a Három bajusz gazdát keres c. mesekönyv szerzője interaktív meseelőadásával, majd a Csodák Palotája Fizika Show-ja kápráztatja el a látogatókat. Május 11-én, vasárnap 16.00-tól a nap fő fellépője a népszerű Buborék Együttes lesz. A hétvége további fellépői: Meteor Dance TSE, Csepp Színház és Színitanoda, Lendület Táncklub, Tanod’ art Művészeti Zenés és Színházi Műhely. Több kiállítóval is találkozhatunk a helyszínen, mint például a Pölöskei Szörp, Sápi Tímea Kézműves Gyümölcsborok, Kürcsi Kürtöskalács, Mokos Családi Pincészet, Tibi Méz, Piros Kockás, Csíkos Lekvár, Agria Kézműves Sajtműhely. Helyszín: Budapest, XIII. kerületi Kika Áruház.

Európa-nap, ingyenes utcafesztivál

2014. május 11.

Ünnepeld együtt a fővárossal az Európa-napot május 11-én, vasárnap, a budapesti Erzsébet téren. Egész napos, ingyenes programokkal várják az egész családot Magyarország EU-s csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából. Fellép a Magashegyi Underground, a 30Y és kilenc ország jazz-zenészei, de lesz program felnőtteknek, gyerekeknek, sportosabbaknak és gasztromániásoknak. A lényeg, hogy érezd jól magad és ünnepelj!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.