Összeállt az eurovíziós döntő teljes mezőnye

Forrás: MTI/EPA/SCANPIX DENMARK/Bax Lindhardt -
nemzetközi verseny Koppenhága Eurovíziós Dalfesztivál Running! Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, Kállay-Saunders András kedden este bejutott koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiváljának döntőjébe. Versenytársainak egy része már akkor kiderült, csütörtök este pedig teljessé vált a mezőny. Több delegáció szerint nagy esély van arra, hogy jövőre Magyarország rendezi a versenyt, ugyanis sokak szerint a Running! kiemelkedik a mezőnyből. Mi nagyon szurkolunk! 

Csütörtökon este tartották az Eurovíziós Dalverseny második elődöntője. Most nem kellett aggódni a magyar versenyzőért, András ugyanis már kedden bekerült a döntőbe.

Forrás: MTI/EPA/SCANPIX DENMARK/Bax Lindhardt

A keddi továbbjutók mellett - Montenegró, Oroszország, Örményország, Azerbajdzsán, San Marino, Ukrajna, Svédország, Hollandia és Izland - most újabb tíz ország - Svájc, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Norvégia, Görögörszág, Málta, Fehéroroszország, Finnország és Ausztria előadójával bővült a döntősök tábora, így összeállt a végleges mezőny.

/1405/Szex_201459103422

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy mely előadók lehetnek valódi "ellenfelei" Andrásnak, akinek most az egész ország szurkol.

Kis Eurovízió-történet

Magyarország eddig tizenegy alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, továbbá kétszer az előválogatón. Először az 1993-as fesztiválra neveztünk, a magyar induló Szulák Andrea volt Árva reggel című dalával, de nem szerzett elég pontot a továbbjutáshoz.

Az első magyar versenyző, aki részt vehetett az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi döntőjében Bayer Friderika volt 1994-ben. Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával a negyedik helyen végzett, mely az eddigi legjobb magyar szereplés.

1995-ben az országot Szigeti Csaba képviselte. Új név a régi ház falán című dalával utolsó előtti, huszonkettedik helyen végzett.

1996-ban Delhusa Gjon Fortuna című dalával holtversenyben végzett a finnelőadóval az utolsó, még továbbjutó helyen, ám végül utóbbi jutott tovább.


1997-ben a V.I.P. együttes képviselte az országot, a döntőben a tizenkettedik helyet szerezték meg Miért kell, hogy elmenj?


1998-ban Charlie vett részt, A holnap már nem lesz szomorú című szerzeményével a huszonharmadik helyen végzett.

Magyarország hat kihagyott verseny után 2005-ben vett részt újra a dalfesztiválon. Ekkor a NOX együttes indult Forogj, világ! című dalukkal és a tizenkettedik helyen végeztek.

2007-ben Rúzsa Magdi a Megasztár harmadik szériájának győztese indult a versenyen, Helsinkiben. Unsubstantial Blues című szerzeményével:  a döntőben a kilencedik helyet szerezte meg.

2008-ban Csézy utazott a megmérettetésre, de nem sikerült a döntőbe jutnia.

2009-ben a Magyar Televízió jelöltje Ádok Zoltán Dance with Me című dala volt, mely nem került be a döntőbe.

A 2011-es düsseldorfi megmérettetésen Wolf Kati képviselte Magyarországot What About My Dreams? című dalával és a  huszonkettedik helyen zárt.

A 2012-ben a Compact Disco utazhatott Bakuba a Sound of Our Hearts című dalával. A döntőben a huszonnegyedik helyen végeztek.

A magyar induló 2013-ban ByeAlex lett, Kedvesem  című dalával és a minden várakozást felülmúló tizedik helyen végzett.

(Forrás: Wikipedia) 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.