A mozifilmekben a szigorú korhatárok (és az ebből következő bevételi szempontok) miatt ritkán láthatunk igazi, teljes meztelenséget - az pedig még ritkább, hogy ezt nagy sztárok kövessék el. Nagyritkán mégis előfordul az ilyesmi, mint az alábbi emlékezetes esetekben.

Meztelen szerelem - Ne hagyd ki!

A Mezetlen szerelem című új sorozat első epizódját február 14-én, szombaton este 20:00-kor nézheted meg a LifeNetwork műsorán.

Ezt követően ugyanitt minden szombaton és vasárnap este 20:00 órától találkozhatsz a ruhátlan és cseppet sem szégyenlős szereplőkkel.  

Eva Green

Hogy a francia színésznő nem fél magáról ledobni az összes ruhát, és hogy nincs is mit takargatnia, azt már abban a filmben is megmutatta, amivel befutott: az Álmodozókban lázadó ’68-as diáklányaként állt elénk (és az őt csodáló két srác elé) a maga pőre valójában. A Sin City második részében a diáklányból veszélyes és végzetes femme fatale lett, de ruha ezúttal sincs rajta több.

Rosario Dawson

Ha egy sztárszínésznő le is vetkőzik egy film kedvéért, és ha esetleg még a teljes pucérságot is bevállalja, azt azért akkor sem szokták engedni, hogy a kamera mutassa közelről konkrétan a punciját is. Rosario Dawson ebbe is belement a Transzban, és nem ok nélkül: a film történetében fontos dramaturgiai funkciója volt ezen testrésze látványának, sőt még a frissen borotváltságának is. (És hogy Dawson amúgy sem szégyenlős, azt a Nagy Sándor, a hódítóban is bebizonyította, ahol pedig a méretes keblei kerültek közszemlére.)

Kim Basinger

Kim Basinger a kilencvenes évek első számú szexszimbóluma volt Hollywoodban, és ezért tett is alaposan: a 9 és 1/2 hét, a Szökésben, vagy a Dermesztő szenvedélyek mind-mind arról maradt (elsősorban) emlékezetes, hogy meztelenül lehetett látni bennük részben vagy egészben a szőke szépséget. És talán nem ez az a jelenet, ahol a legtöbb látszik belőle, de mégis ez a legizgalmasabb mind közül: Basinger nem másnak, mint Mickey Rourke-nak vetkőzik Joe Cocker zenéjére.

Sharon Stone

Jó kérdés, hogy meztelenkedésnek számít-e, ha valakin amúgy van ruha, csak épp OTT nincs, de Sharon Stone-nak és az Elemi ösztönben előadott híres akciójának mindenképp a listánkon a helye, már csak a filmtörténet legtöbbször kikockázott jeleneteként is (melyek eredményeképp mindig megállapításra kerül, hogy tényleg látszik AZ). Pucérkodás vagy sem: merészségben elviszi az első díjat.

Angelina Jolie

Ma már Brad Pitt felesége, családanya és tekintélyes rendezőnő, de egykor sportot űzött a megbotránkoztatásból és a bevállalós akciókból: Angelina Jolie filmjei bővelkednek a meztelenkedésben. Cyborg 2, Kis tüzek, Kifutó a semmibe: mindegyikben pucér szexjelenettel szerepel, utóbbiban ráadásul a leszbikus fajtából. Később a Beowulfban animált változatban is megcsodálhatták a nézők a testét a maga teljes valójában, az Eredendő bűnben pedig Antonio Banderasszal hancúrozott és fürdött egy szál semmiben.

Heather Graham

Ha egy film a pornóiparról szól, még jó, hogy van benne meztelenkedés, nem igaz? A Boogie Nights legemlékezetesebb ilyen pillanatát női oldalról az akkor még igencsak hamvas Heather Graham szállította, aki a jelenetben jó pornószínésznőként egy szemvillantás alatt megszabadul minden ruhájától és bevezeti a pályakezdő Mark Wahlberget a tutiba.

Halle Berry

Van olyan, hogy egy pucér szexjelenet nem is annyira izgató, mint inkább megrázó: a Szörnyek keringőjében Halle Berry épp ilyet mutatott be Billy Bob Thorntonnal, a végeredmény pedig egy Oscar-díj lett — persze nem elsősorban a meztelenkedés miatt. De talán azért is.