Macaronmenyországban jártunk – ízes színes sütik világa

francia Párizs macaron New York süti Macaron Nap édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu csapata ismét kilátogatott a Macaron napra, ahol pillanatok alatt bűnbe estünk és végigkóstoltuk a nekünk tetsző apró süticsodákat.

New York és Párizs után már Budapesten is hagyománnyá vált a Macaron Nap, amit mindig március 20-án rendeznek meg. Ezen a napon bemutatkoznak a macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges, színes édességet. Természetesen, idén is kilátogattunk a Macaron Napra és úgy döntöttünk, megmutatjuk nektek a top 5 kedvencünket.

Chilis-csokis macaron
Egyre divatosabb a csoki ízét, egy kis csípős chilivel pikánssá tenni. Miután a macaron szétolvasd a szádban, és a csoki felébreszti az ízlelőbimbóid, nem kell beérned ennyivel, mert jön a csípős érzés, ami másodpercek alatt a macaronmennyországba repít.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Feketeribizlis-kecskesajtos macaron
Az édes cukorolvadás a szádban egy kis pikáns kecskesajttal megspékelve, nem mindennapi élmény, még akkor is érdemes kipróbálni ezt a különleges macaront, ha a kecskesajt erőteljes ízét nem szereted.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Tökmaglisztes-céklás macaron
Az íze, mint a tökmagé, amely erőteljesen érezhető volt már egy aprócska falat után, nekünk bejött és még egészségesebb is, mint a mandula-lisztből készült macaronok.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Gesztenyés-áfonyás macaron
Remek ízelegy a gesztenye és az áfonya kombinációja, ráadásul ez volt a legnagyobb macaron, amit kóstoltunk, így az élmény is tovább tartott.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Passio gyümölcsös macaron
A Thaiföldön népszerű és egészen különleges ízű gyümölcsös töltelék alu felül megspékelve a roppanós cukorral, egyből belopta magát a szívünkbe.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

/1503/_zorg2015321104232

Lázás Séf a macaronról

A Life.hu cikkéből megtudhatod, hogy miközben a macaronokat francia desszertként tartjuk számon, valójában Olaszországban, Velence környékén készítették először, a 14-15. században. A finomság fejlesztése és elterjedése viszont vitathatatlanul a francia cukrászoknak precíz, aprólékos és kitartó munkájának köszönhető. A fantasztikus íz és káprázatos színvariáció kidolgozása mellett a francia cukrászok arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az egyik legnehezebben elkészíthető desszert hírét keltsék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.