A Life.hu csapata ismét kilátogatott a Macaron napra, ahol pillanatok alatt bűnbe estünk és végigkóstoltuk a nekünk tetsző apró süticsodákat.

New York és Párizs után már Budapesten is hagyománnyá vált a Macaron Nap, amit mindig március 20-án rendeznek meg. Ezen a napon bemutatkoznak a macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges, színes édességet. Természetesen, idén is kilátogattunk a Macaron Napra és úgy döntöttünk, megmutatjuk nektek a top 5 kedvencünket.

Chilis-csokis macaron
Egyre divatosabb a csoki ízét, egy kis csípős chilivel pikánssá tenni. Miután a macaron szétolvasd a szádban, és a csoki felébreszti az ízlelőbimbóid, nem kell beérned ennyivel, mert jön a csípős érzés, ami másodpercek alatt a macaronmennyországba repít.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Feketeribizlis-kecskesajtos macaron
Az édes cukorolvadás a szádban egy kis pikáns kecskesajttal megspékelve, nem mindennapi élmény, még akkor is érdemes kipróbálni ezt a különleges macaront, ha a kecskesajt erőteljes ízét nem szereted.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Tökmaglisztes-céklás macaron
Az íze, mint a tökmagé, amely erőteljesen érezhető volt már egy aprócska falat után, nekünk bejött és még egészségesebb is, mint a mandula-lisztből készült macaronok.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Gesztenyés-áfonyás macaron
Remek ízelegy a gesztenye és az áfonya kombinációja, ráadásul ez volt a legnagyobb macaron, amit kóstoltunk, így az élmény is tovább tartott.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Passio gyümölcsös macaron
A Thaiföldön népszerű és egészen különleges ízű gyümölcsös töltelék alu felül megspékelve a roppanós cukorral, egyből belopta magát a szívünkbe.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

 

/1503/_zorg2015321104232

 

Lázás Séf a macaronról
A Life.hu cikkéből megtudhatod , hogy miközben a macaronokat francia desszertként tartjuk számon, valójában Olaszországban, Velence környékén készítették először, a 14-15. században. A finomság fejlesztése és elterjedése viszont vitathatatlanul a francia cukrászoknak precíz, aprólékos és kitartó munkájának köszönhető. A fantasztikus íz és káprázatos színvariáció kidolgozása mellett a francia cukrászok arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az egyik legnehezebben elkészíthető desszert hírét keltsék.