Fülledt erotika, felfokozott izgalmak, mély érzelmek - ez mind megtalálható A szürke ötven árnyalatában, nem csoda, hogy a könyvért és a belőle készült filmért is milliók rajonganak. Most összegyűjtöttük nektek az öt kedvenc mondatunkat E.L. James sikertörténetéből. 

"A férfiak nem igazán bonyolultak. Nagyon egyszerű teremtmények. Általában arra gondolnak, amit mondanak. Mi pedig órákat vesztegetünk azzal, hogy próbáljuk kielemezni, mit is mondtak."

Forrás: UIP Dunafilm

"Olyasmi elvesztése miatt sírok, ami sosem volt az enyém. Milyen nevetséges! Gyászolni valamit, ami soha nem is volt - az istenverte reményeimet, az istenverte álmaimat és megkeseredett várakozásaimat."

"A férfiak azt hiszik, hogy bármi, amit a nő kiejt a száján, megoldásra váró probléma. Nem pedig valami homályos gondolat, amit szeretnénk megcsócsálni és megbeszélni valakivel, aztán megfeledkezni róla. A férfiak cselekedni akarnak."

"Sok békát meg kell csókolnod, mielőtt megtalálod a herceged."

"Hagyd az értelmetlen erkölcsi ítéleteket, amelyeknek nincs más alapjuk, mint hogy mások mit gondolhatnak. Ne pazarold az energiádat."