A kínzás - legyen annak kiváltó oka akár bosszú, akár vallatás - éppúgy része az emberi történelemnek, mint bármi más. Egyes informátorok szerint pedig ezeket az eszközöket, módszereket bizonyos helyeken gyakran még manapság is használják...

Patkányokkal gyilkoltak

A patkányokkal való kínzást Orwell 1984 című regényében a világirodalom egyik leghátborzongatóbb jeleneteként tartják számon. A valóságban is kínoztak hasonlóképpen áldozatokat. Fémvödörbe zártak néhány patkányt, amit az áldozat hasára erősítettek. A vödör alját felhevítették, így a patkányok - menekülési útvonalat keresve maguknak – átrágták magukat a testen. Sokszor még azelőtt, hogy megeredhetett volna a fogvatartott nyelve.

Részlet a George Orwell regénye alapján készült 1984 című filmbőlForrás: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

Júdás széke

Egy hegyes, piramis alakú ülésre helyezték az áldozatot, a piramis teteje az ánuszba vagy a hüvelybe mutatott, amelyre lassan ráengedték a rabot, aki a saját súlyával nehezedett a piramis csúcsára. Ez a fajta kínzás néha órákig, de volt, hogy akár napokig is eltartott. Az gyakorlatilag a hóhéron múlt, hogy az áldozat a kínzás következtében ott helyben szétszakadt vagy meghalt-e, vagy már az otthonában, a fertőzések következtében veszítette életét.

A kínai módszer – amikor egyetlen csepp víztől őrülsz meg

A kínzásra, vallatásra ítélt személy fejét leborotválják, majd egy székhez kötözik. Ezt követően folyamatosan, cseppenként engednek vizet a fejbőrre. Az ütemes koppanások nem hagyják az embert aludni, nem tud pihenni, vagy bármi másra koncentrálni, és ettől nagy valószínűséggel előbb-utóbb megőrül. A módszert az ősi Kínában fejlesztették ki, és – habár egy viszonylag lassú módszerről beszélünk – a mai napig előszeretettel használják a titkosszolgálatok vallatásokkor.

Forrás: Youtube

A kád

Korábban dézsába, míg manapság hagyományos kádba ültetik a kínzásra ítélt embert. A kádba annyi víz kerül, ami derékig ellepi az itt ülő ember testét, a felsőtestére pedig vastagon mézet kennek és tejet csorgatnak. Néhány nap után, mikor már vizelettel és széklettel is megtelt a víz, megjelennek a legyek és a férgek, és szép lassan elevenen felfalják az embert.

Bambuszos kínzás egyenesen Japánból

A bambusz az egyik leggyorsabban növekvő növény a földön. Állítólag a japánok alkalmazták a hadifoglyokon a bambuszos kínzást a második világháború idején. Csak le kellett vágni a bambusz tetejét, amely így éles lándzsává változott. Ilyen bambuszágyra helyezték az áldozatot, és mivel a növény gyors növekedésnek indult, így lassan belenőtt az áldozat bőrébe, ezzel okozva borzalmas halált neki.

Forrás: Dreamstime

Vasállat - elevenen megsütve

Egy vasból készült, általában állatot (bikát, tehenet) ábrázoló szobor üreges belsejébe zárták a kínzásra ítélt embert. Ezt követően a vasszobor alá gyújtottak, így az ide bezárt ember gyakorlatilag elevenen megsült. A sors iróniája, hogy a módszert feltaláló is egy vasbikában végezte.

Az eretnek villa – ha elalszol, véged!

Az eretnek villa egy olyan speciálisan kiképzett eszköz, amelynek mindkét vége hegyes, villaszerű tüske.  A villát a nyakra rögzítették, így az hegyes végeivel az állnak, illetve a mellkasnak szegeződött. Amint a viselője elaludt, és a tehetetlenségtől a feje előrecsuklott, abban a pillanatban a villa mindkét vége a testbe szúródott. 

Az eretnek villa múzeumi viaszbábunForrás: torturemuseum.net

Virágzó körte – a fájdalom és a megalázás eszköze

A körte alakú eszköz tetején lévő csavar mozgatásával a körteforma egyes cikkelyei szépen lassan kinyíltak, így feszítve szét az áldozat azon testrészét, amelybe az eszközt helyezték. Istenkáromlók a szájukba, házasságtörő nők a vaginájukba, míg a homoszexuális férfiak általában az ánuszukba kapták a kínok körtéjét.