Bocuse d Or-szakácsverseny Bocuse d'Or szakács Budapest szakácsverseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma kezdődik a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai döntője Budapesten.

A verseny európai fordulójára húsz nemzet séfjei érkeztek Budapestre. Magyarországot Széll Tamás, a 2013-as világdöntő 10. helyezettje képviseli, commis-ja (segítője) Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes, a csapatkapitány pedig Szulló Szabina.

Budapest, 2016. május 9. Széll Tamás, a Bocuse d’Or nemzetközi séfverseny magyar résztvevője (k), valamint felkészítője, Vomberg Frigyes (j) és segítője, Szabó Kevin (b) 2016. május 9-én a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol a versenyzők megvásárolják az alapanyagokat a másnapi versenyhez. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A verseny első napján sorrendben az izlandi, az osztrák, a norvég, a bolgár, a finn, a német, az észt, a spanyol, a brit és a török csapat, majd szerdán a holland, az olasz, az orosz, a svájci, a horvát, a francia, belga, a magyar, a dán és a svéd csapat készítheti el, majd mutathatja be a haltányért, majd a vadtálat. A haltányérhoz az alapanyagokat a versenyzők hétfőn a Sirha Budapest élelmiszeripari kiállítás piacterén, a Hungexpo vásárközpontban választották ki. Az eredményhirdetést szerda este tartják.

A nemzetek versenyzői közül tizenegyen juthatnak ki Lyonba, a 2017-es világdöntőre, amelyen az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.