Az egyik leghátborzongatóbb Los Angeles-i gyilkosság elkövetőjét a mai napig nem sikerült megtalálni. A ‘40-es években találtak rá a félbevágott és megcsonkított Elizabeth Short testére, aki Fekete Dáliaként vált ismertté. Egy Los Angeles-i exnyomozó most azt állítja, az apja volt a hírhedt gyilkos.

A kaliforniai  Steve Hodel már 15 éve nyomoz a Fekete Dália-ügyben, és azt állítja, az apja volt az elkövető. Az elmúlt évtizedekben rengeteg elmélet született a brutális gyilkosság megoldására, de a férfi szerint az ő állítása több, puszta teóriánál.

Forrás: historicmysteries.com

Steve Hodel nem ápolt jó kapcsolatot az apjával. George Hodellal, aki orvosként dolgozott. Elhunyt apja hagyatéka között talált

fényképalbum indította el Steve nyomozását, ugyanis talált benne egy fotót egy nőről, aki kísértetiesen hasonlít Fekete DáliáraElméletében fontos szempont, hogy apja orvosként dolgozott, a meggyilkolt nő testét pedig szakszerű pontossággal vágták ketté. Az is megerősítette a gyanúját, hogy az apja kézírása hasonlít ahhoz a férfiéhoz, aki annak idején a rendőrségnek küldözgetett levelekben névtelenül magára vállalta a tettet. Néhány szakértő szerint is egyezés mutatkozik, de akad olyan is, aki nem osztja ezt az álláspontot - írja a The Guardian.

Fekete DáliaForrás: Origo

A férfi minden régi iratot átnézett, amihez csak hozzáfért, és több apró bizonyítékot is talált. Az apja házának felújítása során használ cement egyezett azzal, amilyen zsákot a holttest közelében találtak. Ezen kívül kiderült, az apja rajta volt a gyanúsítottak listáján sőt, le is hallgatta anno a rendőrség. Többségében semmitmondóak voltak a hanganyagok, azonban két mondat megütötte a férfi fülét: Gyanítják, hogy meggyilkoltam Fekete Dáliát Most nem tudják bizonyítani” Steve megkérte egy az ügyészségen dolgozó ismerősét, hogy vizsgálja meg az általa gyűjtött anyagokat. A szakértő annyit mondott, hogy ezek alapján vádat emelne Steve Hodel apja ellen. A férfi úgy érzete, megoldotta a bűntényt. Több könyvet is írt elméletéről, és ezek után sem állt le a nyomozással. Azt is állítja, hogy apja volt a Zodiákus is, a híres San Franciscó-i sorozatgyilkos.

Fekete Dália: A világtörténelem leghíresebb, máig megoldatlan bűnesete (18+)
Fekete Dália néven vált ismertté az a fiatal lány, akinek a testét félbevágva, megcsonkítva találták meg a Los Angeles-i Leimert Parkban, egy üres telken a '40-es években. A világtörténelem egyik leghátborzongatóbb gyilkosságának elkövetőjét a mai napig nem sikerült megtalálni.