A híres amerikai fényképész ma ünnepelné a 94. születésnapját. A neves nap alkalmából bemutatjuk a művésznő leghíresebb fotóit. 

Diane Arbus nem mindennapi fényképész volt. Sokan készítettek már profi alkotásokat, extravagáns megjelenítéseket, ám Arbus érdeklődési köre minden képzeletet felülmúlóan bizarr, érdekes és egyedi volt. 

Diane Arbus fényképezőgéppel a kezébenForrás: diane-arbus-photography.com

Az amerikai nő annak köszönheti a hírnevét, hogy nem félt megörökíteni kényes témákat, jelenségeket az életben. Teljes természetességgel lőtt képeket törpékről, óriásokról, transznemű emberekről és más cirkuszi dolgozókról is, akiket a világ többnyire csúnyának vagy szürreálisnak tart. Szívesen foglalkozott idősekkel, gyerekekkel, elmbetegekkel és minden olyannal, amit a hétköznapitól eltérően lehet ábrázolni. 

1971 júliusában öngyilkosság követeztében veszítette életét. A hírek szerint Diane mentális betegséggel küzdött, de a képei azóta is tovább élnek. Íme néhány fantasztikus alkotás a fényképésznő munkái közül. 

/1703/Diane20173141053
Káprázatos balerinák lepték el Budapestet: Fotók!
Dóra, az egykori balerinából lett fotóművész megmutatja, hogy miként lehet ötvözni Budapest szépségeit a balett finomságával. Nézd meg a képeit itt...