Bizonyos kulturális, vallási különbségeket európai emberként is el lehet fogadni, de ez már több mint elképesztő! Vért és tejet isznak 6 hónapig a bennszülött férfiak. 

Etiópia déli részén, az Omo-völgyben rendezik meg minden évben az úgynevezett Kael fesztivált. A bodi törzs ezzel köszönti az új évet. Náluk az a legvonzóbb férfi, akinek a legnagyobb hasa van, ezért a fesztivál is a pocaknövesztés köré épül.

Az nyeri a versenyt, akinek a legnagyobb lesz a hasaForrás: NORTHFOTO/Exclusivepix media/Eric Lafforgue/Exclusivepix Medi

A szertartás keretein belül minden férfi kizárólag tejet és frissen kiontott tehénvért fogyaszt fél évig. Nem élhetnek nemi életet, és a kunyhójukat sem hagyhatják el ebben az időszakban. Nincs más dolguk, csak növeszteni a hasukat.

Minden férfi igyekszik óriási pocakot ereszteniForrás: NORTHFOTO/Exclusivepix media/Eric Lafforgue/Exclusivepix Medi

Minden reggel lyukat ejtenek egy szarvasmarha testén, abból folyatják bambuszedényekbe a friss, meleg vért, amit még akkor kell elfogyasztaniuk a törzs férfi tagjainak. A megméretés nyertese az, akinek a legnagyobb lesz a hasa - írta meg a Mirror.

Frissen kiontott vérrel táplálkoznakForrás: NORTHFOTO/Exclusivepix media/Eric Lafforgue/Exclusivepix Medi
Ahol a felnőtté válás kibírhatatlan kínokkal jár
Elképesztő tények kerültek napvilágra olyan elszigetelt törzsi szokásokról, amiket a mi társadalmunk nem csak elfogadni, de feldolgozni sem képes. Olvass tovább itt...